Menemen

Menemen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Karamanli

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
4-500 g.tyrkiske "sivri" peber
 
3-5 mellemstore røde tomater
 
1 løg (kan undlades hvis man ønsker det smager godt både med eller uden løg)
 
3-4 spsk.solsikkeolie (efter behov eller man synes der er olie nok)
 
1-3 æg
 Salt
 peber
 
Opskrift:
først hakker du det hele og gør det hele klar, peberne skal hakkes i ca. 2 cm størelser og skær dem gerne tværs over, da det bliver stegt bedre.

Derefter skal du hakke løget, og det skal hakkes fint.

Tomater skal skæres i stykker, eller gøre dåsetomaten klar hvis man ønsker det.

Du starter med at gøre panden klar med noget olie, start med at sætte varmen på maks. og når den er nået til max. så slå den tilbage til f.eks. 4 eller 5 (hvis 6 er maksimum på dreje knappen til ovnen) derefter svits peberne i ca. 6 minutter (det kan dog tage længere tid hvis man bruger en stor pande eller pande med store sider, da sådan en pande ikke bliver så varm)

Efter det ca. 6 minutter kom løgene i og svits dem også, men det skal svitses lige akkurat nok, det må begynde at blive gennemsigtige, men ikke brune !
Derefter kan du komme tomaterne i, og blandet det hele sammen (du skal tit blande panden, lige fra starten af så alle ingredienserne bliver svitset ligesåmeget) når tomaterne lige begynder at gå i "opløsning"/ bløde, så kan du slå æggene i oven på det. Jeg plejer at komme en låg på panden, så æggene kan blive tilberedt hurtigt, så det ægge der er i bunden ikke for formeget varme og bliver brændt, Nåja, lige inden man rører det hele sammen for sidste gang, skal man lige komme en smule salt i og peberet kan du komme oven på æggene inden servering.
Det skal så spises sammen med noget groft brød, og smager bedst hvis man spiser det med hånden, dvs. tager et stykke brød og tager et stykke af maden op med en brød (lige akkurat på samme måde som med chips og dip) Det kan spises med alle slags hvidt brød, bare ikke toastbrød og rugbrød.

Dog er der en anden slags menemen, der kun laves med stærke chilipeber og tomater i, det kan man så lægge oven på et rugbrød og komme noget 3.5% yoghurt ovenpå og spise det som pålæg, det smager tilgengæld godt med rugbrød.

Tips:

kan spises 24 timer af døgnet, dog vælger jeg kategorien morgenmad, da den mest laves til morgenmad, gamle menemen rester fra dagen før fra køleskabet smager ekstra GODT, koldt.


tyrkiske "sivri" peber (nogle gange er det stærke og nogle gange milde men man kan ikke regne med det og det fås typisk hos tyrkiske grønthandlere)


karakterer:
Opskriften er vist 8410 gange,
og udskrevet 71 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

jesper  -  2014-06-03 18:28:36
smager virkelig godt