Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Black Magic Chocolate Cake

Black Magic Chocolate Cake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hjemmebageren

Indsendt :


Black Magic Chocolate Cake, billede 4 Black Magic Chocolate Cake, billede 1 Black Magic Chocolate Cake, billede 2 Black Magic Chocolate Cake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.25 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Chokolade-mousse:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Bland først de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk dejen på minimum hastighed i ca. 2 min. (dejen er meget tynd)
Kom bagepapir i en bradepande på ca. 30x40 cm. og hæld dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Afkøl kagen på en rist.


Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det sammen til en kraftig "chokolademousse".
Når kagen er helt afkølet pyntes den med cremen og sættes i køleskabet i 1-2 døgn.

Tips:

Denne kage er allerbedst efter et par dage i køleskabet. Serveres kold.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (408 stemmer)

Opskriften er vist 739536 gange,
og udskrevet 12179 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 30153 (7179 kcal)
KJ pr. Pers. 2512 (598 kcal)
Vægt ialt 2314 gram
Vægt pr. Pers. 192 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1302 KJ (310 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 39.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

karin  -  2020-08-21 10:15:18
Hej Er lidt nysgerrig ved i om den kan fryses med moussen på og evt. hvordan bliver den, når den har været i frysen :-) Mvh karin

Lisa  -  2020-08-09 11:05:32
Kan man komme pastafarve i chokolade mussen? Eller vil det bare blive mærkeligt? ☺️

Tina  -  2020-06-03 08:27:53
Channie, du kan heltsikkert IKKE smage kaffen i kagen

Channie  -  2020-05-14 01:17:47
Hvis man ikke kan lide kaffe. kan det erstattes med noget andet eller kan der kommes mindre i end der står i opskriften?

Lone   -  2020-02-26 15:32:45
Simpelthen den bedste kage. Har lavet den flere gange og den er bare perfekt hver gang. Kan sagtens fryses med “moussen” på. Smager ligeså godt når den bliver optøet, som da den kom i fryseren.

Jazz  -  2020-01-09 18:49:01
En fint kage men synes selv at det er lidt forvirrende. Der står det hele i deciliter.

Dorthe  -  2019-12-10 18:36:19
Genial kage. Jeg lavede den dog med halvt så meget sukker i moussen - det er jeg sikker på, den ikke blev dårligere af. Det allerbedste: Jeg havde bagt dobbelt portion og det var ALT for meget - men resterne holdt sig i FJORTEN dage i køleskabet - og det sidste stykke smagte mindst lige så godt som det første.

Per  -  2019-11-16 17:21:29
Med mindre der står andet skal du regne med at det er usødet kakao, den der bruges til bagning.

Tove Vinther  -  2019-05-26 12:13:57
Den kan sagtens fryses med fyld på også. Smager stadig dejligt. Har gjort det flere gange med rester!

Karina  -  2019-04-27 10:16:26
Kan den fryses, selvfølgelig kun bundene??

Mette  -  2019-04-24 21:44:27
Er det mon ren kakao eller nesquick ?

Anna Joest  -  2019-04-17 08:51:37
Hvis I bager muffins ud af den, hvor længe og hvor varmt bager I dem så, og hvor mange stk. er portionen til? Hvordan smager den uden flødemoussen ovenpå?

Else  -  2019-01-12 16:24:12
Hos mig vil den slet ikke blive bagt😳

Hanne P  -  2018-12-13 22:13:58
Den her kage er ren magi;0) Jeg har finpudset den lidt:0) da jeg ikke syntes opskriften i forhold til billedet kommer til sin ret. Jeg har skåret kagen over på midten hvorpå jeg ligger moussen ovenpå den ene halvdel og den anden halvdel af kagen lægges overpå. Sættes på køl og resten af moussen gemmes i en sprøjteposen til dagen efter hvor jeg skære kagen ud til to stænger eller portionsstykker.(kniven skal tørres af efter hvert snit for pæneste resultat ) Nu er jeg klar til at topper den/dem op og pynter med brombær, hindbær el andre bær samt guldstøv. En kage der kan ligne en million og smager guddommeligt

Sissel  -  2018-10-04 19:33:59
God

Jette  -  2018-07-23 12:03:41
Lækker kage pynt kagen med blåbær og jordbær

Tina  -  2018-06-25 16:01:44
Hvor høj bliver kagen i en bradepande på 30 x 40 cm?

Pia Jørgensen  -  2018-06-20 19:28:54
Den ser dejlig ud og må prøves.

Hanne F.   -  2018-05-07 16:30:22
Fantastisk kage, som er superlet at bage. Kan absolut anbefales til både børn og voksne. Når jeg bager i min store bradepande, sætter jeg den på 16 personer. Så passer højden på kagen og moussen perfekt sammen..... sæt bare i gang👍👍👍👍.

Christina  -  2018-03-28 16:38:14
Super lækker kage, meget simpel at lave! Har bagt den 2 gange. Får en springform og 12 muffibs ud af denne portion, og rigeligt skum til også aå pynte muffins!

Sandie  -  2017-08-17 10:22:47
Sikken en fantastisk dejlig kage. Smager fantastisk. lækker og svampet. Jeg syntes nu den er bedst, når den er kold samme dag som den er bagt, men også kold dagen derpå :-)og dagen efter :-) Jeg kan ikke fordrage smagen af kaffe, hverken i mad, kage eller andet. Men i denne kage smager jeg slet ikke kaffen, 100 point fra mig til den der opfandt kagen.

Elisabeth  -  2017-07-06 12:31:55
Kan den komme i fryseren? Og skal det være med eller uden creme?

Sissel  -  2017-05-10 17:22:39
Kan den bages i en rund form, i forhold til mængde?

Helle  -  2017-05-10 14:27:57
Hvis jeg skal lave den i en springform, skal jeg så halvere portionen?

Maja  -  2017-04-13 21:04:22
Jeg har reduceret sukkermængden til 1 dl i fløden. Det gør den knap så sød. Kakao-fløden bliver bedre af at stå på køl natten over inden det piskes.

Randi  -  2017-03-29 11:31:04
Kagen kan med fordel bages til en anledning, hvor man ved man får mega travlt. Den skal jo nemlig laves i forvejen. Jeg har nu serveret den hjemme, på min mands job, i skaterklubben m.fl. og alle steder er den vildt populær....og så er den meget let at lave :-)

Camilla  -  2017-01-11 13:54:45
Helt fantastisk kage jeg ændrede dog moussen:jeg smeltede 100 g chokolade i fløde som jeg kogte, da det kogte tilføjede jeg så de ingredienser der står i opskriften til moussen, jeg brugte dog lidt mindre kakao, ca 3/4 dl i stedet for 1, så stillede jeg det koldt og piskede det:-) kan anbefale af lave cremen dagen før man bager kagen

Mette  -  2016-12-04 08:38:45
Når jeg bager kagen, falder den sammen og bliver meget lav. Den snager stadig godt, men hvad gør jeg forkert?

Mette  -  2016-12-03 18:28:58
Når jeg bager kagen, falder den sammen og bliver meget lav. Den snager stadig godt, men hvad gør jeg forkert?

Inger  -  2016-06-19 09:10:34
Super kage mon den kan fryses

Rikke  -  2016-05-05 23:30:28
Det kakao der skak i, er det det man røre med mælk for at lave koldt kakao ell det man laver varm kakao af og man normalt bruger til chokoladekage opskrifter...? Ps. glæder mig til at prøve den lørdag.... 😉

Hjemmebageren  -  2016-04-13 08:09:14
Hvis man skal bage en portion, der passer til en stor bradepande, skal man gange med 1,5.

Batman  -  2016-03-20 06:49:21
Hvorfor angiver man ikke i gr fremfor dl...

Carina  -  2016-02-12 13:08:30
Den er simpelthen utrolig lækker den her kage 😋 Der findes ikke ord på hvor god den er 😜

Ditte   -  2015-10-28 08:04:03
Skal den bages på varmluft eller over og undervarme? Passer dejen til en stor bradepande?

SLHsep2015  -  2015-10-04 21:43:48
Hejsa Har netop lavet denne lækre kage til alle mine kolleger på job - og de var vildt begejstrede. Jeg lavede den, fordi den nemt kan laves i forvejen/i god tid, og så smager den bare himmelsk. Der var indtil flere der efterfølgende spurgte om opskriften - den kan derfor varmt anbefales :)

Irene  -  2015-03-10 13:01:33
Det er så dejligt når man finder en beholde-opskrift. Det skete for mig her! Jeg var lidt skeptisk til de store mængder kakao, men det fungerede fint. Alle elskede den!

Christian Sorø  -  2014-10-20 20:48:01
Helt utrolig lækker kage. Er normalt ikke den store kagespiser men den her er så lækker og velsmagende og utrolig nem at lave. Mums...

lisette  -  2014-10-20 19:17:49
Den er bare rigtig god. Pynt evt med hindbær og så blendede jordbær til.

Sheila8  -  2014-10-08 12:52:02
Rigtig god kage. God til fødselsdagen, da børnene elsker den :)

Hjemmebageren  -  2014-10-07 17:59:25
Det er kakaopulver, af den slags, som man bruger til chokoladekage, der er brugt i moussen. På billedet har jeg drysset kagen med grofthakket chokolade.

marlene  -  2014-08-11 16:37:27
den smager ret så godt, med en gennemtrængenden kakaosmag..... jeg var skeptisk da jeg så mængden af kakao, men tænkte ok det skal prøves. det nyder jeg nu. tak!

Malene  -  2014-06-17 13:17:00
Denne kage er simpelthen fantastisk! Intet mindre.. Man skal dog nok være mere end en kæmpe chokolade-elsker. Har bagt den til en sammenkomst og de var ellevilde med den - er spændt på om den bliver taget ligeså godt imod til sommerfest :)

Carina  -  2014-05-03 11:22:54
Simpelthen vidunderlig kage uhmm den er god :-) og virkelig nem at lave :-)

Mads  -  2014-04-29 23:30:36
Helt fantastisk kage. Mums!

Malina  -  2014-01-26 19:02:21
Mums, den er god!

Mette  -  2013-10-14 21:23:44
Hvad er det du har drysset ovenpå jfr. billedet?

  -  2013-10-03 13:23:10
Er det kakaopulver der skal bruges i moussen?

Pernille  -  2013-04-07 10:40:36
Bages gerne dage før brug. Kan fryses uden fløde på men bliver lidt tør af det. Bager den til skolen i muffens forme og så med fløde på, har endnu ikke mødt et barn der ikke kan lide den, heller ikke dem som ikke spiser flødeskum. En super kage

Kageelskeren  -  2013-03-10 13:21:46
Tror i det er et sats at servere den for min klasse når jeg ikke har smagt den før ??:/:)

Lene  -  2012-12-30 09:29:33
Helt igennem en super god kage.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her