Fastelavnsboller med creme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med vaniljecremen.
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes godt så vaniljekornene ikke klumper. Tilsæt mælk og æggeblomme og piskes godt. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. og stilles i køleskab utildækket. Dej: Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter smørret deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm (37 grader C.). Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 45 minutter. Udrulning: Når dejen er færdighævet, rulles den ud til en stor firkant 50x40 cm 3-4 mm. tyk. Skæres i 12 firkantede stykker 12x12 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en spsk. vaniljecremen. Stykkerne samles på midten mens du golder spidserne med en hånd. Mens du stadig holder fast så klemmer du sammenføjningerne sammen. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter. Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren, som I har rørt sammen af flormelis, vand. Ønsker i flere farver kan der evt. kommes hvid glasur på en del af bollerne, og så komme kakao eller farve i resten af glasuren. Pynt evt. med frysetørrede frugt eller krymmel mens glasuren stadig er våd. Tips: En halv portion creme er for lidt, og en hel portion er lidt for meget. Men en rest creme kan evt. spises som budding med en saftsauce eller en klat syltetøj. |
|
Opskriften er vist 2578 gange,
og udskrevet 50 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne