Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stang med 4 forskellig slags fyld

Stang med 4 forskellig slags fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Anne Dorthe

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej til 1 stang:
255 g.mel
75 g.smør eller margarine
1 spsk.sukker
1/4 tsk.salt
25 g.gær
½ dl.vand eller mælk
1 æg
 
Opskrift:
Kom ca. 200 g. mel i en skål. Smuldr fedtstoffet i så det ligner revet ost. Tilsæt sukker og salt.

Rør gæren ud i mælk eller vand. Lav en fordybning i melet og kom gærvæden og det sammenpiskede æg heri. Slå og ælt dejen sammen. Tilsæt resten af melet, til dejen har en passende konsistens. Den skal være let og smidig.
Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Rul dejen ud til en aflang plade ca. 20x40 cm. Fordel fyldet ned langs midten og saml dejen om fyldet. Lad stangen efterhæve i 15 minutter.
Bagetid: ca. 15 min. ved 225 gr.

Æble- marcipanfyld:
100 gr. marcipan
2 æbler
evt. sukker
Drys: tesukker
Fordel groftreven marcipan og æblebåde ned langs midten af dejen. Drys evt. lidt sukker over æblerne. Skær ca. 2 cm. brede skråsnit i begge sider af dejen og flet dejstrimlerne ind over fyldet. Pensl med æg og drys med tesukker.

Kanelfyld:
50 g. smør
60 g. sukker
2 tsk kanel
Glasur:
100 g flormelis 2 spsk. rom eller vand
Rør fyldet sammen og fordel det på dejen. Læg stangen på sammenføjningen. Glasér den, når den er kold, med glasur.

Abrikosfyld:
2 dl. abrikosmarmelade eller mos
Pynt:
1 æggehvide
3spsk. sukker
25 g. mandlerstave
Fordel abrikosmarmeladen på dejen. Saml dejen om fyldet og læg stangen på sammenføjningen. Pisk æggehviden meget stiv. Pisk sukkeret i. fordel marengsen over dejen og drys med mandelstave. Bag stangen 18-20 min. ved 200 gr.

Kokosfyld:
50 g. smør
3 spsk. sukker
35 g. kokosmel
1 tsk. mel
Pynt:
75 g. overtrækschokolade
kokosmel
Rør smør, sukker, kokosmel og mel sammen og fordel det på dejen. saml dejen om fyldet og læg den på sammenføjningen. Pensl med æg.
Glasér den bagte og afkølede stang med smeltet chokolade og drys med kokosmel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2311 gange,
og udskrevet 43 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu