Rødkålssalat efter princippet: man tager alt godt, man kan lide! Rødkålssalat efter princippet: man tager alt godt, man kan lide!
"rødkålshoved
0.25 "rødkålshoved 0.25
0.5
bakke
vindruer0.5 bakke vindruer
7
appelsiner7 appelsiner
2
granatæbler2 granatæbler
2
ds.
syltede clementiner2 ds. syltede clementiner
1
stor pose valnødder1 stor pose valnødder
1
pose
tørrede tranebær1 pose tørrede tranebær
Man kan godt putte også lidt friske tranebær i, til at give lidt bid Man kan godt putte også lidt friske tranebær i, til at give lidt bid
Hvis der absolut skal være noget, der er grønt i, ½ bundt blegselleri Hvis der absolut skal være noget, der er grønt i, ½ bundt blegselleri
1
dl.
valnødde eller hasselnøddeolie1 dl. valnødde eller hasselnøddeolie
Evt.
honning Evt. honning
Opskrift:
Pres de to af appelsinerne. Bland saften sammen med den ene deciliter olie.
Rødkålshovedet skæres i 2 – 3 milimeter brede strimler, der skæres over så de er 1/3 så smal.
Vindruerne skæres i halve.
Skrællen skæres af de 5 appelsiner, og de skæres i mindre stykker, ca. 3 x 3 cm.
Skrællen pilles af granatæblerne, kernerne tages ud.
Valnødderne skæres i halve.
Blegsellerien skæres ud.
Hvis man vil variere retten lidt, kan man købe noget granatæblesirup hos en indvandrergrønthandler og bruge det i stedet for olie, det sparer fedtet. Vær klar over, at granatæblesirup er ret kraftig, men god i smagen. Jeg synes, at det er synd, at putte salt og peber i. Man kan søde med lidt honning.
Det hele blandes sammen. Det minder lidt om slik.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11792 gange, og udskrevet 211 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider