Bagte rødløg luksus version

Bagte rødløg luksus version, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødløg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Nyskovvej

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Rødløg
 Jomfru olivenolie
10 Enebær Knust med kniv
 Rørsukker
 Kanel (valgfri)
6 laurbærblade
 Sherry
 
Opskrift:
Rødløg pilles og halveres, derefter snittes der kun lige akkurat så meget af rodenden at løgenes lag stadig hænger sammen. De halve løg ligges i et ildfast fad på den flade side, hvor bunden er dækket af olivenolie. Knuste Enebær(ca10stk) og laurbærblade (ca6stk) fordeles mellem de halve løg. Det hele stænkes med sherry.
Rørsukker drysses over de halve løg. Hvis man ønsker en lidt mere "julet" smag drysses lidt kanel over løgene sammen med rørsukker.
Det ildfaste fad dækkes med stanniol som trykkes helt ned til løgene og sættes i en forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader. Når tiden er gået fjernes stanniol og løgene vendes forsigtigt i den lage der nu er i det ildfaste fad, hvorefter de ligges tilbage på den flade side igen. Herefter bages de færdige i ca 15 min uden stanniol så lagen kandiserer, og serveres straks.

Tips:

Denne opskrift er rippet fra det engelske madprogram River Cottage. men de smager simpelthen så godt at jeg bliver nød til at dele den. Jeg mener det er bedst at anvende en pæn mellem- størrelse løg. Store løg giver længere bagetid og små bliver svære at styre når de skal vendes. Er perfekte til gode stege og bøffer. Enjoy


karakterer:
Opskriften er vist 12711 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu