Citrongræs is

Citrongræs is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Husbestyren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8 Æggeblommer, pasteuriseret
250 g.sukker
5 dl.sødmælk
5 dl.piskefløde
5-6 stilkecitrongræs
 
Opskrift:
Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende.
Kog mælk og fløde op med de finthakkede citrongræsstilke.
Sluk for gryden og lad blandingen stå og trække ca 30-45 min.

Si stilkene fra og bring mælkemassen i kog igen.
Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden og legér massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader, den må ikke koge.

Afkøl ismassen i køleskabet og frys den derefter i en ismaskine.

Tips:

For at undgå at mælk og fløde brænder på, lav det evt i et varmt vandbad. Efter legéring så pisk masssen kold, så slipper du for at den skal stå i lang tid og køle af og så holder den sig luftig. Tror godt man kan smide den direkte i fryseren og undære ismaskinen, hvis man pisker den kold.





karakterer:
Opskriften er vist 4124 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu