Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svenske juleboller

Svenske juleboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Anja B. Rasmussen

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
2 dl.lun mælk
1.5 spsk.sukker
2 æg
200 g.blødt smør(flydende)
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
50 g.smør(flydende)
1 dl.blendede/hakkede nødder eller mandler
50 g.rosiner(kan undværes)
1 dl.sukker
2 tsk.kardemomme
2 tsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
1 knsp.kardemomme og kanel
 drysses med tesukker eller alm sukker
 
Opskrift:
Gæren smuldres, sukker drysses over, hvorved gæren "smelter". Den lune mælk tilsættes, sammen med smør, æg og mel, dejen er meget fedtet, men blir mere fast under hævningen.
Hævertid: 1 time.
Når dejen er hævet tilsættes fyldet og æltes ind i dejen, kom evt en smule mere mel ved da dejen er fedtet.
Formes til boller ca. 18-20 stk, sættes på plade og efterhæver en halv time.
Bages ved 200 grader(ikke varmluft) midt i ovnen i ca. 10-15 min

serveres med smør.


Tips:

Dejen virker meget fedtet, men resultatet er rigtig godt. God bagelyst


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4009 gange,
og udskrevet 75 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu