havregryn (små eller storvalsede)3/4 dl. havregryn (små eller storvalsede)
2
dl.
hvedemel + 2 spsk.2 dl. hvedemel + 2 spsk.
3 3/4
dl.
brun farin3 3/4 dl. brun farin
150-160
g.
margarine eller smør, skåret i mindre stykker150-160 g. margarine eller smør, skåret i mindre stykker
11
dl.
rabarber i terninger11 dl. rabarber i terninger
1½ - 2
dl.
sukker1½ - 2 dl. sukker
1½
tsk.
kanel1½ tsk. kanel
2
spsk.
vand2 spsk. vand
Opskrift:
Bland havregryn, mel og brun farin med en køkkenmaskine (foodprocessor). Ikke for meget da grynene ellers bliver ødelagt. Tilsæt smørret og bland indtil det hele er rørt sammen. Man skal stadig kunne se de hele havregryn. Det skal være lidt støvet.
I en skål blandes rabarber, 2 spsk. mel, sukker, kanel og vand, indtil det hele er rørt sammen.
Hæld rabarber blandingen i et aflangt ovnfast fad (det skal være glas eller porcelæn). Dæk med havregryns blandingen, der glattes let ud over det hele.
Det hele bages i en forvarmet 175 grader C varm ovn i ca. 45 min (1 time hvis ovnen er kold). "Crunchen" er færdig når frugten bobler op omkring kanterne, og toppen er gylden og sprød.
Tips:
Der er mange variations muligheder, jordbær og nødder kan blandes i, men så skal der nok ændres på sukkerindholdet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(18 stemmer)
Opskriften er vist 15999 gange, og udskrevet 411 gange.
Kommentarer
Bente - 2010-05-09 17:39:30 3/4 dl havregryn... mon ikke det skal være 3 til 4 dl? 11 dl rabarber mærkeligt mål, skal det være en liter? Meget sød men god med mere havregryn end 3/4 dl.
Ole - 0000-00-00 00:00:00 Så har vi også været flinke
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider