Rabarber- og jordbærdessert

Rabarber- og jordbærdessert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 vaniljestang
2 dl.sød hvidvin
50 g.sukker
3 Husblas, blade
250 g.jordbær
250 g.rabarber
6 spsk.flormelis
2 spsk.cremefraiche 18%
1 æg
 
Opskrift:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog vin, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde. Læg husblas i blød.

Skær rabarber i skiver og kog dem halvmøre i vinlagen. (ca. 10 min.). Si rabarberne og gem lagen. Blend rabarberne sammen med halvdelen af jordbærrene.

Tag husblasen op og smelt den i det vand der hænger ved. Hæld den i frugtmosen under omrøring. Rør 5 spsk. flormelis, creme fraiche og æggeblomme i. Pisk æggehviden stiv. Tilsæt 1 spsk. flormelis. Vend æggehviden i mosen. Stil i køleskabet. Pynt med resten af jordbærrene. Kog vinlagen ca. 5 minutter. Hæld det over.





karakterer:
Opskriften er vist 20641 gange,
og udskrevet 470 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan der ikke bruges æblemost i stedet for hvidvin?