Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dagens store frugttærte

Dagens store frugttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Julie

Indsendt :


Dagens store frugttærte, billede 4 Dagens store frugttærte, billede 1 Dagens store frugttærte, billede 2 Dagens store frugttærte, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.smør
200 g.sukker
4 æggeblommer
2 dl.mælk
150 g.hvedemel
2.5 tsk.bagepulver
 
 Marengsdej:
4 æggehvider
300 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
100 g.hasselnødder
 
  creme:Fyld
4 dl.piskefløde
4 dl.creme fraiche
 frugt
 


Opskrift:
Først selve kagedejen:
Hertil røres smør og sukker skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skiftevis med mælken i dejen. De smører dejen ud i en velsmurt folieform, ca. 30x40 cm, og formen skal have en lille kant på et par cm. og hjørnerne klemmes sammen.


Så pisker de marengsen:
Æggehviderne piskes stive, og hertil røres lidt efter lidt sukkeret lidt forsigtigt denne marengsdej smører de ud over den ubagte kage, og herover drysses de hakkede nøddekerner, bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min. Kagen tages ud og skubbes fra folieformen, når den er lidt afsvalet.


Når kagen er helt kold,
kommer de cremen på:
Flødeskummen røres sammen med creme fraichen, og når det er fordelt over hele kagen ¨, anbringer de frugterne heri, alt efter fantasi og hvilke frugter, de kan skaffe.

Tips:

Kagen kan være rigtig god, til en go´kop kaffe. :-)

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (43 stemmer)

Opskriften er vist 139595 gange,
og udskrevet 2718 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-09-23 14:47:44
Hmm er spændt nu - kom vist til at bruge en for lille form.. håber det lykkes alligevel..

Mette larsen  -  2019-07-12 00:12:22
Skal smøret smeltes inden det piskes med sukker? Og senere når hviderne skal piskes, skal sukkeret så kun røres let i eller piskes i?

Maria   -  2018-09-22 04:58:09
Jeg kigger altid i kommentarerne inden jeg laver ting herfra. Jeg havde stor succes med at lave dobbelt portion af dejen til bunden og så bage den (i normal ovn) til den fik en lidt fast overflade inden jeg fyrede marengs på og bagte færdig. Den har stået i køleren siden igår (håber jeg fandme den kan tåle) og idag laver jeg flødeskum/cremefraiche og frugten så den er klar til min søns 1 års

Per  -  2017-11-04 20:02:09
Måske dem som oplever at den bliver sort har brugt varmluft og opskriften er beregnet til alm. ovn ???

Pia  -  2017-10-16 11:28:59
Dårlig med dårlig på. Nu har min kage bagt i en time. Stadig ikke bagt indeni men til gengæld sort udenpå. Øv hvor ærgerligt og spild af penge !

  -  2017-04-15 14:06:00
Er det normalt at den bliver klæg i bunden?

Irma Boriths  -  2014-07-06 10:25:11
Hvorfor blev min kulsort i bunden efter 15min på nederste rille,hvis den havde fået 30 min ville den være blevet til kul Skal have gæster om 2 timer,så jeg får rigtig travlt

Barbara  -  2014-06-15 20:35:59
Tak for en rigtig dejlig opskrift. Lavede den i bradepanden til ovnen og gangede opskriften med 1,5 da jeg syntes der var for lidt dej. Høvlede 100g mørk chokolade og strøede ovenpå marengsen efter den var bagt. Til fyld brugte jeg 1/2 liter fløde og 1/2 liter creme fraiche. Super dejlig kage som varmt kan anbefales.

Lise D  -  2012-09-17 09:41:00
Verdens bedste og mest fantastiske kage!!

Hanne B. P.  -  2012-02-17 08:20:09
Kagen er rigtig god, ser super flot ud, og så kan den virkelig imponere dine gæster :) Den kan laves i god tid, og er også god dagen efter hvor den er lidt blød i dejen. Fyldet er godt både som frisk lavet, men også god hvis kangen har stået lidt inden servering, da vil fyldtet være lidt mere stift. Der bør et billed på af den så alle kan se hvor flot den ser ud :)