Møllehjul eller Brydebrød

Møllehjul eller Brydebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

BuffeterRet : Buffeter - Diverse buffetretter

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Hausfrau

Indsendt :


Møllehjul eller Brydebrød, billede 4 Møllehjul eller Brydebrød, billede 1 Møllehjul eller Brydebrød, billede 2 Møllehjul eller Brydebrød, billede 3
Fotograf: Hausfrau  

Ingredienser:
 Pr. dej-portion:
1 pk.gær
5 dl.vand
6 spsk.olie
1 spsk.salt
 
 Fyld:
4 revne gulerødder
 ELLER
0.5 glasfinthakkede soltørrede tomater
1 spsk.oregano
3 fedknust hvidløg
 ELLER
2  fint revne rødbeder
 ELLER
2 kopperhavregryn
 ELLER
2 koppermysli osv.
 
10-14 dl.hvedemel
 
 Evt. æg og drys (havregryn - sesamfrø - hørfrø - græskarkerner - revet ost - oregano - nigella/jomfru i det grønnne osv.
 
Opskrift:
Udrør gæren i vædsken. Tilsat olie og salt, og derefter valgte fyld. Suppler med mel indtil konsistensen er passende på dejen. Hellere lidt for klæbende end for tør. Skulle det ske at dejen bliver for tør, så læg et stykke plastfilm over inden viskestykket.
Lad hæve ca. 1 time. Form til boller og sæt dem på en bageplade, med centrums-bollen først. Efterhæver ca. 30-45 min. Pensl evt. med æg og kom dekorativt drys på. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 65325 gange,
og udskrevet 1436 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2020-01-19 13:36:19
Virkelig lækre, bløde boller:-)

  -  2016-04-21 09:52:31
Kan de fryses?

Randi  -  2014-10-28 10:33:39
Hvor mange personer (eller boller) er der til i en portion?

suni  -  2014-07-01 13:59:44
lækker dej der er nem at arbejde med og god at blande rester af grønt i.

Rikke  -  2014-04-27 15:09:16
Kan de fryses???

  -  2013-06-17 17:27:00
Tilføjelse til FYLD: Fra fryseren: 2 kopper optøede blendede ærter ELLER 200 g. optøet hakket spinat Fra dagen før hvor jeg blendede og siede tomatsuppen; alt grøntsagsfyldet og en stor spiseske oregano + resten af en bøtte fetaternene, bare finthakket..

Hausfrau  -  2013-06-17 17:21:21
Jeg bruger hvad jeg har hjemme, -og som måske skal bruges op.. raps,- solsikke,- eller olivenolie.. :-)

Anita  -  2012-12-14 09:29:35
Hvilken slags olie er bedst at bruge?

Mette L.  -  2012-09-13 12:19:45
Lækker lækker :o)