Bastognekage med jordærgrød

Bastognekage med jordærgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Trakil

Indsendt :      Red:

Bastognekage med jordærgrød, billede 4 Bastognekage med jordærgrød, billede 1 Bastognekage med jordærgrød, billede 2 Bastognekage med jordærgrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
260 gram Bastogne kiks 1 pakke Bastogne kiks fra LU vejer 260 gram. 1 kiks vejer ca. 11.8 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Top:
100 gram Jordbærgrød, købt
   
Opskrift:
Bastogne kikserne knuses gøres nemmest i en foodprocessor. Smørret smeltes og blandes med de knuste kiks og lægges i bunden af en springform ca. 23 cm. i diameter.

Creme:
Pisk fløden til skum med sukker og vaniljesukker, vend creme fraichen i.

Fordel cremen over bunden. Fordel jordbærgrøden eller den grød man har lyst til ovenpå evt. lidt grønne mynteblade til pynt.

Serveres straks.

Tips:

kan eventuelt sættes på køl i 4-6 timer før servering.


karakterer:
Opskriften er vist 15270 gange,
og udskrevet 230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15369 (3659 kcal)
KJ pr. Pers. 2561 (609 kcal)
Vægt ialt 1018 gram
Vægt pr. Pers. 169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1509 KJ (359 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 27.0 gram
Kulhydrat 27.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Birgit  -  2018-05-29 19:02:28
Grøden skal være kold. Kiksene skal knuses groft, (så smager det bedst). Så hældes flødefraichen over og fadet bankes let mod bordet. Lige inden serveringen hældes jordbærgrøden over. Jeg køber tit færdig grød, istedet for selv at lave den, det smager helt fint. Desserten er et stort hit her i familien

  -  2017-04-12 06:56:40
Skal grøden være kold el varm når desserten serveres? Hvis det hele sættes på køl nogen timer inden, skal de 3 dele så køles hver for sig?

Btg  -  2012-02-04 16:50:14
Vil bare sige, at det simpelthen er noget af det nemmeste og mest lækre man kan tænke sig. Har lavet den rigtig mange gange efterhånden, og alle elsker den. Snyd ikke jer selv for den oplevelse.

Birgit  -  2012-02-02 14:20:21
Det er simpelthen den bedste kage/dessert, man kan tænke sig. jeg har lavet den rigtig mange gange, med lige stor succes hver gang. Den skal bare prøves.