Varm leverpostej

Varm leverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Varm leverpostej, billede 4 Varm leverpostej, billede 1 Varm leverpostej, billede 2 Varm leverpostej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Leverpostej
 Bacon i skiver
 Champignon
 
Opskrift:
Alm. ovn:
Leverpostejen sættes i ovnen i foliebakken i 15-20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Mikroovn:
Leverpostejen tages ud af foliebakken over i et serveringsfad som er egnet til mikroovnen. 4 min på fuld ved 900 W.

Den varme leverpostej kan ikke tages med kniv så såt den på bordet med en ske ved.

Rist gerne bacon i skiver på en tør pande, tages op på fedtsugende papir. Rist champignoner på samme pande. Og server til leverpostejen.





Beskrivelse:

Varm leverpostej - en klassiker på det danske bord

Leverpostej har eksisteret lige siden 1847, hvor det blev opfundet af franskmanden F.L. Beauvais, dengang han boede i København. Førhen var leverpostej kun forbeholdt den rige samfundsklasse, da fremstillingen af postejen var en langsommelig proces. Men heldigvis revolutionerede køkkenredskaberne, hvilket gjorde leverpostej til allemandes spisen.

Leverpostej kan både nydes kold og varm - og mange foretrækker en varm leverpostej på et stykke rugbrød. En hjemmelavet leverpostej gør sig godt til en omgang brunch i weekenden. Du kan med fordel lave farsen forinden og fryse den ned, så du blot skal varme leverpostejen i ovnen, når gæsterne ankommer.

En klassisk varm leverpostej opskrift kan nemt varieres ved at tilføje egne personlige favoritter. Prøv for eksempel at tilføje fløde, ansjoser eller udskift svineleveren med kyllingelever eller lammelever.

Tilbehør til varm leverpostej

En god skive hjemmelavet rugbrød eller andet groft brød går godt til en varm leverpostej med champignon og bacon. Du kan med fordel servere asier, syltede rødbeder eller syltede agurker sammen med rugbrødsmaden.

FAQ

Hvor lang tid skal en leverpostej varmes?

Leverpostej skal varmes 15-20 minutter i ovnen på 200 grader C. hvis den kommer direkte fra køleskabet.

Kan man varme leverpostej i mikroovn?

Ja, man kan varme leverpostej i mikroovn. Giv postejen 4 minutter ved 900 W.

karakterer:
Opskriften er vist 8005 gange,
og udskrevet 18 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu