Kolde citronpandekager

Kolde citronpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : kagekvinden

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Pandekagedej
100 g.hvedemel
65 g.sukker
3 æg (str. L)
65 g.smeltet smør
1 tsk.fintrevet ingefær ( med top)
2.5 dl.sødmælk
 
 Citroncreme:
2 husblas, blade
150 g.god hvid chokolade
2.5 dl.piskefløde
 Fintrevet skal fra 1½ vasket citron
 
 Citronconfit:
2 vaskede citroner
0.5 vaniljestang
100 g.sukker
4 spsk.vand
1.5 tsk.majsstivelse + lidt vand (til at jævne med)
 
 Glaskaramel:
100 g.flormelis
 
Opskrift:
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.

Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.

Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.

Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.


Tips:

Anretning: skær hver af de helt kolde pandekager i to meget skrå skiver - enderne bruges ikke. Anret skiverne elegant. Server med glaskaramel og en anelse citronconfit.


karakterer:
Opskriften er vist 8656 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

marianne wagner  -  2022-04-13 10:15:29
Mangler et billede på disse lækre pandekager.

  -  2011-11-30 13:32:10
Hvor mange pandekager bliver der?