| |
|
Himmelske Boller
Himmelske Boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
750-900 | g. | hvedemel750-900 g. hvedemel | 0.5 | l. | Mælk0.5 l. Mælk | 85 | g. | Sukker85 g. Sukker | 70 | g. | Margarine70 g. Margarine | 50 | g. | Gær50 g. Gær | 1 | | Æg1 Æg | 1 | tsk. | Salt1 tsk. Salt | | | |
| |
Lun mælken til den er lunken (IKKE VARM)
Pisk grundigt gæret ud heri (til det er helt opløst) - derefter Piskes ægget i.
Smuldre Margarinen i melet.
Tilsæt resten , (sukker, salt og gær-blandingen) og rør grundigt sammen
Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt til den er smidig og den ikke klister fast på fingrene.
Stil dejen til at hæve et lunt sted
i 1 time (VIGTIGT!)..
Ælt luften ud af dejen, form den til boller og læg dem på bagepladen.
Derefter skal de formede boller hæve i 30 min (VIGTIGT)..
Pensel bollerne med æg, vand eller mælk.
Bag dem i midterste rille af ovnen i 10-12 min. ved 180 grader (varmluft)
200 grader (alm ovn)
Lig de varme boller på en rist med bunden i vejret til afkøling.
Tips:
DET ER VIGTIGT AT OVERHOLDE HÆVETIDEN!
|
|
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3741 gange, og udskrevet 64 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|