Gulerods Brud -de bedste-
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Fryseegnet : Er fryse egnet Indsendt af : HeidiKJ Indsendt : Red : |
Fotograf: HeidiKJ |
|
Find en stor skål frem og lad gæren opløse sig i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og til sidst mel.
Ælt dejen godt sammen, men over anstreng dig ikke, dejen skal nok blive fin. Når dejen er samlet godt, lader du den hæve i skålen i 30 minutter med et viskestykke over. I mellemtiden tænder du ovnen på 225 grader C. alm. ovn og ligger bagepapir på bagepladerne. Riv gulerødderne og mål solsikkekernerne op i en skål sammen med de to æg, en lækker blanding. Når dejen er har hævet hvad den skal, slår du lige luften lidt ud af den, og hæld her efter æg, gulerødder og kerner op i dejen og bland. Det er en noget fedtet oplevelse og dejen skiller nærmest. Sådan skal den gøre! Tag en klump og læg dem på bagepladerne. Du kan ikke forme fine runde boller af denne dej – du må leve med at disse bliver rustikke og slet ikke ens De hæver godt i ovnen, så husk at sørge for et mellemrum mellem bollerne/brudene. Bag dem ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12-15 min. Tips: Kan sagtens laves i en kombiovn med varmluft, det har jeg ofte gjort og med succes. De er super nemme at lave, og smager skønt, opskriften behøver ikke være målt helt præcis, jeg laver den tit bare på sjus mål. god fornøjelse |
|
Opskriften er vist 22109 gange,
og udskrevet 343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lotte Topper - 2012-11-08 14:45:11 Di bleo goo. Mæn jaj syns at di var får tøre. hanne - 2011-12-16 17:55:19 Jeg udskiftet 300 gram af hvedemelen, med 300 gram fuldkornshvedemel og kom et ekstra æg i. De blev gode. HeidiKJ - 2011-11-15 15:32:19 jo 100g gær er meget, men det er ikke en fejl, det er det der skal i, og de bliver super gode... Santi - 2011-11-04 13:27:51 Se spændende ud - vil gerne prøve men er 100 g. gær ikke meget???? Sus - 2011-11-02 09:05:26 100 g gær?????? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne