Gulerods Brud -de bedste-

Gulerods Brud -de bedste-, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryse egnet

Indsendt af : HeidiKJ

Indsendt :      Red :
Gulerods Brud -de bedste-, billede 4 Gulerods Brud -de bedste-, billede 1 Gulerods Brud -de bedste-, billede 2 Gulerods Brud -de bedste-, billede 3
Fotograf: HeidiKJ  

Ingredienser:
 Dejen:
100 g.gær
5 dl.lunkent vand
1 dl.olie
4 tsk.salt
4 spsk.sukker
1000 g.hvedemel
 
 Efter 30 min. hævning.
2 æg
200 g.revne gulerødder
100 g.solsikkekerner
 
Opskrift:
Find en stor skål frem og lad gæren opløse sig i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og til sidst mel.
Ælt dejen godt sammen, men over anstreng dig ikke, dejen skal nok blive fin.
Når dejen er samlet godt, lader du den hæve i skålen i 30 minutter med et viskestykke
over.

I mellemtiden tænder du ovnen på 225 grader C. alm. ovn og ligger bagepapir på bagepladerne. Riv
gulerødderne og mål solsikkekernerne op i en skål sammen med de to æg, en lækker blanding.

Når dejen er har hævet hvad den skal, slår du lige luften lidt ud af den, og hæld her efter æg, gulerødder og kerner op i
dejen og bland. Det er en noget fedtet oplevelse og dejen skiller nærmest. Sådan skal den
gøre!
Tag en klump og læg dem på bagepladerne. Du kan ikke forme fine runde boller af denne
dej – du må leve med at disse bliver rustikke og slet ikke ens De hæver godt i ovnen, så
husk at sørge for et mellemrum mellem bollerne/brudene.

Bag dem ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12-15 min.

Tips:

Kan sagtens laves i en kombiovn med varmluft, det har jeg ofte gjort og med succes. De er super nemme at lave, og smager skønt, opskriften behøver ikke være målt helt præcis, jeg laver den tit bare på sjus mål. god fornøjelse





karakterer:
Opskriften er vist 21554 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-08 14:45:11
Di bleo goo. Mæn jaj syns at di var får tøre.

  -   2011-12-16 17:55:19
Jeg udskiftet 300 gram af hvedemelen, med 300 gram fuldkornshvedemel og kom et ekstra æg i. De blev gode.

  -   2011-11-15 15:32:19
jo 100g gær er meget, men det er ikke en fejl, det er det der skal i, og de bliver super gode...

  -   2011-11-04 13:27:51
Se spændende ud - vil gerne prøve men er 100 g. gær ikke meget????

  -   2011-11-02 09:05:26
100 g gær??????