Blomkålsgratin keto

Blomkålsgratin keto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Blomkålsgratin keto, billede 4 Blomkålsgratin keto, billede 1 Blomkålsgratin keto, billede 2 Blomkålsgratin keto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Mandelmel
2 spsk. Pofiber 1 tsk. 0.8 gram
1 spsk. 2.5 gram
1 dl. 17 gram

3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Flæskesvær. snacks
   
Opskrift:
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op.

Bag mandelmel, pofiber og smør grundigt igennem i en gryde. Hæld kogelag og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt ildfast gratinfad evt. drysset med blendede flæskesvær. Fordel et tyndt lag blendede flæskesvær og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Servering:
Normalt serveres tomatsovs eller tomatketchup til, men her kan der i stedet bruges en smørsauce.


karakterer:
Opskriften er vist 951 gange,
og udskrevet 10 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12771 (3040 kcal)
KJ pr. Pers. 3192 (760 kcal)
Vægt ialt 2015 gram
Vægt pr. Pers. 503 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 633 KJ (150 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu