Blomkålsgratin med bacon

Blomkålsgratin med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Blomkålsgratin med bacon, billede 4 Blomkålsgratin med bacon, billede 1 Blomkålsgratin med bacon, billede 2 Blomkålsgratin med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
150 gram Bacon i tern
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Toppings:
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
10 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød/møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op (gem noget kogevand til senere).

Bacon i tern steges i en tør gryde. Tages op.
I samme gryde smeltes smør sammen med baconfedt, tilsæt mel og bag grundigt igennem. Hæld kogevand fra blomkålen og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst bacontern og blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Servering: Server f.eks. med en tomatsovs eller tomatketchup og evt. sprødstegte baconskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 11159 gange,
og udskrevet 375 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8554 (2036 kcal)
KJ pr. Pers. 2138 (509 kcal)
Vægt ialt 2111 gram
Vægt pr. Pers. 527 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 405 KJ (96 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu