Blomkålsgratin med bacon

Blomkålsgratin med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Blomkålsgratin med bacon, billede 4 Blomkålsgratin med bacon, billede 1 Blomkålsgratin med bacon, billede 2 Blomkålsgratin med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Blomkål, rå
 
150 g.bacon i tern
30 g.Smør
50 g.Hvedemel
3 dl.Sødmælk
1.5 dl.Kogevand
5 Æg M/L, hele
 Salt
 Peber
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
 
 Toppings:
50 g.Revet, mozzarellaost 45+
10 g.Rasp
20 g.Smør
 
Opskrift:
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød/møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op (gem noget kogevand til senere).

Bacon i tern steges i en tør gryde. Tages op.
I samme gryde smeltes smør sammen med baconfedt, tilsæt mel og bag grundigt igennem. Hæld kogevand fra blomkålen og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst bacontern og blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Servering: Server f.eks. med en tomatsovs eller tomatketchup og evt. sprødstegte baconskiver.


karakterer:
Opskriften er vist 2013 gange,
og udskrevet 72 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu