Rasp og flydende fedtstof til formen Rasp og flydende fedtstof til formen
Opskrift:
- Først tændes ovnen på 175 grader og smøret skæres i skiver og placeres i en skål, så det kan stå og blive blødt.
- Skær æblerne i små stykker og kog dem med skræl i en gryde sammen med en flækket vanillestang.
- Fjern vanillestangen, når æblestykkerne er så møre, at de kan blændes til ensartet mos med en stavblænder (de skal have ca. 10min). Blend æblerne og lad mosen køle lidt.
- Klargør en brødform. Den skal smøres og dernæst drysses med rasp.
- Hæld sukkeret over smøret og arbejd det sammen til en ensardet masse. Jeg synes det er lættest med fingrerne, men håndmixer kan også bruges.
- Pisk med håndmixer 1 æg i ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- tilføj halvdelen af æblemosen og vænd den forsigtigt i massen.
- sigt melet i og vend det forsigtigt i.
- tilsæt nu resten af æblemosen. Den skal bare vendes i lidt løst så dejen bliver lidt uensartet. Dette giver en spændende konsistens-effekt i kagen!
- Hæld straks kagen i formen og sæt den i den varme ovn i ca 50-60 min.
- Test med en strikkepind eller lignende om kagen er færdig. Er der ikke noget der klæber til strikkepinden når man trækker den ud af kagen, er kagen færdig.
- Kagen er mere fugtig og blød end almindelig sandkage, så den skal lige sætte sig inden man skærer i den. Tag den ud ad formen straks den er ude af ovnen og lad den køle inden den skæres.
Tips:
Kagen er lækker hvis man ønsker noget der ikke er alt for sødt. Den syrlige æblemos giver god kontrast til den ellers søde sandkagedej.
Kagen kan gøres mere festlig ved at servere den med frisk frugt og en lækker vanilleis eller flødeskum.
Den kan blive en fantastisk julesnack hvis man tilføjer kryderier som kanel, koreander og ingefær.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 15799 gange, og udskrevet 234 gange.
Kommentarer
- 2018-03-11 13:21:29 Der mangler VIRKELIG bagepulver, derfor har jeg kun givet den to stjerner. Smagen fejler som sådan ikke noget, den bliver bare alt for bastand
Per - 2017-04-12 08:57:16 Der spørges til bagepulver i denne opskrift, men opskriften minder en del om pund til pund kagen hvor der ikke skal bagepulver i, men der kan jo eksperimenteres med bagepulver for at få den lidt luftigere
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider