Æblekage med sirup og cider

Æblekage med sirup og cider, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Susan Andersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 kg.æbler (Gråsten, Fillipa eller Guldborg)
1 dl.Æblejuice
0.5 dl.cider
0.5 Vaniljestang
1 spsk.æbleblomsthonning
 
 Kagedej:
375 g.hasselnødder
375 g.sukker
225 g.smør
2 æg
2 æggehvider
75 g.hvedemel
 
Opskrift:
KAGEFYLD:
Fjern kernehus, skræl og skær æblerne i mindre stykker. Vend dem i most, cider, vanille og honning og lad dem trække 10-15 minutter.

KAGEDEJ:
Hak hasselnødderne fint og rør dem med smør og sukker til en cremet masse. Tilsæt æg, hvider og til sidst mel. Kom dejen i en smurt springform på 26 cm.
Lad æblerne dryppe af, og fordel dem på toppen af dejen. Gem æblelagen.
Bag kagen 50-60 min. ved 180 grader. Hvis den hurtigt bliver mørk på toppen, så dæk den med folie, før den bages færdig.

SERVERING:
Kog æblelagen ind til en tyk sirup, og hæld den over den let afkølede kage. Server med let pisket fløde.
VELBEKOMME ;-))

Tips:

Kagen kan med fordel bages dagen før, den skal spises, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.





karakterer:
Opskriften er vist 3749 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu