|
| | Syltede Pickles: Syltede Pickles: | 1500 | g. | Grønne tomater eller Agurker1500 g. Grønne tomater eller Agurker | 600 | g. | Madæbler med skræl 600 g. Madæbler med skræl | 300 | g. | løg300 g. løg | | | | 15 | dl. | væde 15 dl. væde | 2.5 | dl. | lager eddike2.5 dl. lager eddike | 250 | g. | sukker (undlades hvis der bruges søde spiseæbler) 250 g. sukker (undlades hvis der bruges søde spiseæbler) | 50 | g. | sennepspulver (Colmans) 50 g. sennepspulver (Colmans) | 1 | spsk. | karry 1 spsk. karry | 3 | tsk. | Atamon (Flydende konserveringsmiddel)3 tsk. Atamon (Flydende konserveringsmiddel) | | | | | | Mayonnaise: Mayonnaise: | 2 | | æggeblommer2 æggeblommer | 1 | | æggehvide1 æggehvide | 1 | tsk. | dijonsennep1 tsk. dijonsennep | 3 | dl. | Majsolie3 dl. Majsolie | 1 | tsk. | Citronsaft1 tsk. Citronsaft | 1 | knsp. | salt1 knsp. salt | 1 | knsp. | peber1 knsp. peber | | | |
| |
Fremgangsmåde (Pickles)
Grøntsagerne skylles, skæres i stykker og hakkes en gang i kødhakkeren.
Væden koges op med eddike, evt. sukker, karry og sennepspulver.
Pickles blandingen tilsættes. Spædes evt. op med vand, så blandingen lige dækkes.
Saucen kogen igennem 15-20 minutter, og det meste af væden hældes fra. Dernæst tilsættes Atamonen.
Når det er blevet kølet lidt af, sies resten af væden grundig fra. ( En god ide er at vride den sidste væde fra i et rent viskestykke, da den færdige remoulade ellers kan blive for tynd) Derefter fyldes det på glas og lukkes tæt til. Glassene skylles i kogende vand tilsat lidt Atamon….Der bliver ca.1 kg færdig pickles.
Fremgangsmåde (Mayonnaise)
Pisk blommerne og hviden grundigt op med salt, peber, citronsaft, dijonsennep.
Tilsæt olien, som er stuetempereret, lidt ad gangen, start med at tilsætte drypvis...
Smag evt. yderligere til, og den hjemmelavede mayonnaise er færdig.
Ps. Kan også laves med en stavblender i et cylinderformet glas, hvor så alt olien tilsættes og man starter stødvis i bunden, på æggemassen, og går gradvis opad når olie og æggemassen forenes.
Pickles og mayonnaise blandes efter behag. Foretrækker selv 2 tredjedele mayonnaise 1 tredjedel Pickles.
Vil man have remouladen mere gul, kan man tilsætte gurkemeje.
Tips:
I gamle dage, når sommeren gik på hæld, og resterne af drivhusets mange tomater, agurker, og hvad der nu ellers blev dyrket, var tilovers, så var tiden inde til at sylte de umodne grønsager og få udnyttet det sidste. Ja dengang gik der intet til spilde, så her er lige en af min gamle mors opskrift på hendes fortræffelige hjemmelavet Remoulade.
Remoulade er i grunden lige dele mayonnaise og finthakkede pickles… dvs. sennepssyltede grøntsager.
|