Norsk fars

Norsk fars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : yes

Indsendt af : Mia

Indsendt :      Red :
Norsk fars, billede 4 Norsk fars, billede 1 Norsk fars, billede 2 Norsk fars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Frisk fisk !!! Nix frost Torsk, kuller eller lys sej.
 
2 spsk.kartoffelmel (nix hvedemel)
1 spsk.godt fint salt
 Fløde efter behag
 muskatnød, friskrevet
 (absolut ingen æg eller løg i denne type fiskefrikadeller !!!)
 
Opskrift:
Blend fisken med salt og friskrevet muskat.

Tilsæt kartoffelmel og fløde og eller mælk og blend til en homogen fars.

Tips:

Det er meget vigtigt at fisken ikke har været frosset, da den mister sin gode konsistens og evne til at binde.

Fisken skal dog helst hvile 1 døgn i køleskab før brug.

Men vigtigt med helt friske fileter.






Beskrivelse:
Norsk Fars var en kæde af forretninger som solgte fisk og vildt.

Fiskefarsen kunne fås i en mælkeudgaven og flødeudgaven.

Kæden blev grundlagt i 1907 og lukkede i 1980-90-erne.


karakterer:
Opskriften er vist 21805 gange,
og udskrevet 126 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2025-06-13 17:59:49
Brugte 1.5 dl. fløde/mælk ialt