usaltet smør (stue temp.)113 g. usaltet smør (stue temp.)
200
g.
sukker200 g. sukker
2
store æg (stue temp.)2 store æg (stue temp.)
2
tsk.
vanille (essens)2 tsk. vanille (essens)
Fosting: Fosting:
9
dl.
flormelis9 dl. flormelis
2.5
dl.
kakao2.5 dl. kakao
180
g.
blødt smør180 g. blødt smør
1.25
dl.
lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)1.25 dl. lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)
3
tsk.
vanillesukker3 tsk. vanillesukker
Opskrift:
cupcake:
1. Kogende vand og kakaopulver røres godt og sættes til afkøling.
2. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig.
3. Smør og sukker piskes let og luftigt i en anden skål. Æggene piskes i et af gangen. Tilsæt vaniellen. Tilsæt mel blanding, pisk kun blandingen til det lige er blandet. Tilsæt kakao blandingen og rør indtil blandingen er glat.
Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i 16-20 min, du kan teste med en tandstik undervejs hvis du er i tvivl.
fosting:
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.
Det er en super lækker og nem frosting. Jeg lavede kun halvdelen af opskriften til mine 12 cupcakes, og havde stadig frosting tilbage. Men det kommer selvfølgelig an på hvor meget man vil ha på:). Undlader du kakaoen har du vanille frosting, og skifter du mælken ud med for eks. jordbær sirup, har du jordbær frosting. Eller hindbær sauce fra Dr Oetker. Du kan også bruge jordbær flormelis fra Dansukker istedet for almindelig hvid flormelis. Erstatter du en smule af mælken med færdiglavet kaffe, har du en lækker mocca frosting. Hvis du vil lave en swirl, så er det ikke nok med halvdelen af opskriften, da der går ret meget til det.
Tips:
til pynt kan du feks. tage en lille del af en vanille fosting og putte den frugtfarve i der passer til fostingen. så kommer du det i en sprøjtepose og sprøjter det ud i små klatter på fostingen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8276 gange, og udskrevet 117 gange.
Kommentarer
Andrea fallesen - 2020-10-12 16:22:12 Det er de bedste cupcakes jeg noglesinde har smagt!
Kan anbefaldes
Julie - 2013-02-13 11:34:58 Hej ikke for at være ond men jeg syntes ikke det var den bedste cupcake jeg har smagt for da de kom ud af ovnen var den som honning inden i og udenpå kuld sort :(
Jeg fulgte opskriften fra punkt til punkt og blev derefter meget skuffet :-(
kagekvinden - 2011-08-15 13:30:11 hej. til fostingen er det 2.5 dl. kakao
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider