Chokoladedråbe med blommesylt

Chokoladedråbe med blommesylt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : kagekvinden

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 lys chokolade creme:
2 dl.piskefløde
125 g.god lys chokolade
0.75 husblas
 
 Blomme sylt:
125 g.ordnede blommer (vaskede & udstenede)
75 g.sukker
0.5 vaniljestang + den tomme stang
0.25 citron
0.25 dl.vand
 + 2 stk. lady fingers, skåret i tredjedele
 
 Chokolade dråber & chokolade vifter:
 I alt ca. 300 g. god mørk TEMPERERET chokolade (vigtigt, se chokolade generelt)
 
Opskrift:
Lys chokolade creme
Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Chokoladen hakkes fint og komme op i en lidt stor skål. Piskefløden varmes op til kogepunktet, men skal ikke koge. Gryden tages af varmen. En 1/3 del af den varme fløde hældes over den finthakkede chokolade. Rør til chokoladen begynder at smelte og der dannes en emulsion.

Tilsæt lidt mere fløde under omrøring og til sidst resten. Vrid husblassen for vand og kom den direkte op i chokolade-fløden. Rør godt og passér cremen gennem en sigte ned i en ny skål. Dæk cremen til med husholdningsfilm og afkøl cremen helt i køleskab, minimum 3 timer, eller gerne til næste dag.

Blommesylt
De vaskede, udstenede blommer skæres groft ud. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Grofthakkede blommer, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og vand koges under låg ca. 15 minutter. Skum af hvis nødvendigt og stil sylten i køleskab indtil dråberne skal opbygges.

Chokolade dråber
Udklip min 6 stk. plaststrimler 4 X 18 cm (af eksempelvis en tyk plastic lomme eller overhead plastic). Læg plaststrimler, bagepapir, paletkniv og en lille kniv klar. Sørg for at have ryddet en hylde i køleskabet, så der er klar til nedkøling af de støbte "dråber".

Læg bagepapiret på bordet og lad det være underlag for hele processen. Temperér chokoladen som beskrevet i "chokolade generelt"
Læg en strimmel plast på bagepapiret. Den flydende og tempererede chokolade stryges ud på strimmelen i et rimeligt tykt, jævnt lag. Efter 1 minut løftes chokolade strimmelen op - anvend en lille urtekniv til at fange hjørnet med, uden at beskadige chokoladen. Vent nogle sekunder.

Form til en dråbe ved at samle enderne - hold let fast indtil enderne er "limet" sammen. Fortsæt med endnu flere. Lav minimum 2 flere end du skal bruge.

Dråberne stilles forsigtigt i køleskab i ca. 15 minutter. Frigør forsigtigt dråberne fra plast strimlerne og opbevar dem i et køligt rum, indtil de skal fyldes med lady fingeres og lys chokolade creme. Lav straks chokolade vifterne, nu da chokoladen ér tempereret.

Chokolade vifter
Læg et stykke bagepapir på bordet. Tempereret chokolade fyldes nu i et cornet (bagepapir foldet som et kræmmerhus). Sæt minimum 8 (nogle vil måske knække) små klatter flydende, tempereret chokolade af på bagepapiret med lidt mellemrum. Lad din rene pegefinger lave viften ved at køre fingeren fra bunden til top, fra venstre mod højre, i alt 5 gange.

De færdige chokolade vifter stilles i køleskab ca. 15 minutter, eller til de nemt kan tages af bagepapiret. Opbevar dem i et køligt rum eller køleskab, indtil de skal anvendes.

Tips:

anretning:
Stil 4 stk. flotte tallerkner klar. De færdige chokolade dråber stilles forsigtigt på hver tallerken. Passér et par skefulde af sylten igennem en sigte, således at du får lidt blommesirup. Heri dyppes de små stykker lady fingers ganske kort og de lægges nu straks op i chokolade dråberne. Den kolde lyse chokolade creme piskes luftig med en håndmikser. Cremen fordeles forsigtigt ned i chokolade dråberne - det er en fordel at anvende en sprøjtepose. Herefter stryges cremen fuldstændig plan med en paletkniv. Stik chokolade vifterne ned i cremen og stil desserterne i køleskab indtil de serveres med kold blomme sylt.


karakterer:
Opskriften er vist 4842 gange,
og udskrevet 51 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gitte  -  2016-03-25 19:00:45
Mette Blomsterberg har godt nok lavet mange flotte kager, denne er en af dem :-)

Kondidi  -  2012-04-19 20:54:38
Den er vis t hu3gget fra Mette Blomsterberg!

kagekvinden  -  2011-08-09 11:59:46
jeg er indsenneren af denne opskrift. det er en kage der kræver meget tålmodighed.