Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Tantes Rugbrød

Tantes Rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Chrisper

Indsendt :



Ingredienser:
1 l.rugmel
1 l.kogende vand
5 dl.yoghurt naturel
25 g.gær
2 spsk.salt
1 l.groft rugmel
1 dl.olie
250 g.kvark el. friskost
5 dl.hvedemel
0.5 tsk.knust kommen
5 dl.grahamsmel
 
Opskrift:
1 l. rugmel skoldes med 1 l. kogende vand. Stilles til afkøling.

Rør derefter ca. ½ l. yoghurt naturel. 25 g. gær. 2 spsk. salt og 1l groft rugmel i. Dæk med bagestykke og låg så det ikke tørrer ud. lad det hvile ca. 36 timer v. stuetemp.

Der tilsættes nu 1dl olie, 250g. kvark/frisk ost ½l hvedemel ½ tsk knust kommen og ½ l grahamsmel.
Rør det godt sammen til en meget stiv grød.
Fordel det derefter i forme til lige store brød. Pres godt ned i formene og stryges glatte med våd spatel. Herefter stikkes de dybt og tæt med gaffel.
Hæves til formen er næsten fuld.

Bagetid 200gr. i 50 min med kun undervarme. Yderlig omkring 30 min med både over og undervarme.

Pakkes ind med det samme i tykke viskestykker. Efter et par timer lægges pakken i plastpose og hviler til næste dag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10019 gange,
og udskrevet 97 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu