Ovnkogt laks i folie

Ovnkogt laks i folie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     
Ovnkogt laks i folie, billede 4 Ovnkogt laks i folie, billede 1 Ovnkogt laks i folie, billede 2 Ovnkogt laks i folie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.laksefilet uden skind
 salt
 peber
10 g.margarine
 
400 g.porre
 dild
 persille
1 citron
 salt
 peber
0.5 tsk.merian
 
 Sauce:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 saft fra fisken
1 dl.piskefløde
1 ds.hvide asparges
 aspargesvæde
150 g.rejer
 
Opskrift:
Del laksen i portionsstykker. Smør 4 stykker stegefim eller alufolie og læg laksestykkerne midt på. Kryder med salt og peber.

Skyl porren, skær den i strimler og bland den med hakket dild, persille og citron og læg det over fisken.

Fold folien om laksen til en tæt pakke. Læg den i en bradepande.

Sæt fisken i den nederste del af ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 40 minutter.

Lad laksen blive liggende i folien ca. 10 minutter.

Sauce:
Smelt smørret og rør melet i, spæd op med aspargesvand, piskefløde og væden fra fisken. Til slut tilsættes asparges og rejer og saucen varmes kort igennem.

Server laksen varm eller kold med kogte kartofler, salat og sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 72152 gange,
og udskrevet 2008 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-02 17:30:31
Smager rigtig godt hvis man putter lidt gulerødder i, sammen med en smule bladselleri. Godt med dild og citronpeber. Uhm.. Velbekomme!