Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lakseterrine II

Lakseterrine II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :





Ingredienser:
800 g.laks
2 dl.vand
2 tsk.salt
1 spsk.citronsaft
1 laurbærblad
 
50 g.franskbrødkrumme
1 dl.fløde
175 g.créme fraiche (18%)
4 æg
1/2 tsk.esdragon
 salt
 peber
 
 Sauce:
175 g.créme fraiche (18%)
150 g.mayonnaise
 paprika
 sød chili
 salt
 citronsaft
 karse eller dild
 


Opskrift:

Fisken koges ca. 10 min. i vand tilsat salt, citronsaft og laurbærblad. Skind og ben fjernes og fisken afkøles lidt.

Franskbrød udblødes i fløden, 1/4 af fiskekødet (de pæneste stykker) gemmes, og resten blendes sammen med créme fraichen, udblødt franskbrød og et par af æggene. Resten af æggene røres i sammen med esdragon, salt og peber. Halvdelen af farsen fordeles i en meget velsmurt form (smør den 2 gange).

De hele fiskestykker og halvdelen af rejerne lægges ned, resten af farsen kommes over. Stilles i ovnen ca. 1 3/4 time ved 175 gr. Terrinen hæver noget op, men falder ned når den afkøles.

Terrinen skal helst trække til næste dag. Skæres i skiver og pyntes med resten af rejerne og karse eller dild. Saucen røres sammen, smages til med krydderier og serveres til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15029 gange,
og udskrevet 416 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lene   -  2016-06-10 07:46:30
Der skal 200 g reje ialt


susanne  -  2014-12-29 09:44:56
Hvor mange rejer skal der i farsen????


Gitte  -  2009-02-24 15:59:33
Rejern er ikke anført i opskriften!


C Elbek  -  2007-12-29 14:23:17
Mangler der ikke rejer i ingredienslisten?


Strøby Egede  -  2007-07-29 10:01:43
supergod , brug bagepapir i formen så er den meget let at få ud og vende