fersk laks ( á 125 g)4 skiver fersk laks ( á 125 g)
1
spsk.
olie1 spsk. olie
1
kg.
kartofler1 kg. kartofler
3
dl.
piskefløde3 dl. piskefløde
1
dl.
hakket dild1 dl. hakket dild
salt salt
peber peber
evt. lidt fransk sennep evt. lidt fransk sennep
Opskrift:
Lakseskiverne pensles med olie og letsteger over åben grill eller i en oliesmurt grillpande og steger i få min. på hver side, det kommer an på varmen og på, hvor tykke skiverne er.
Serveres med citronbåde, dild, lidt agurkeskiver og de råstuvede kartofler:
Her skrælles eller skrabes nye kartofler og skæres i terninger og må derefter ikke komme i vand, for så forsvinder den stivelse der skal jævne kartoflerne.
De kommes i en tykbundet gryde, og fløden hældes ved. Bringes i kog, rør af og til, og under låg småkoger de i 15 min., til kartoflerne er møre. Så tilsættes salt, peber, lidt sennep og evt. 1 spsk smør. Nu er kartoflerne færdige og ligger i en fin stuvning.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(14 stemmer)
Opskriften er vist 42691 gange, og udskrevet 916 gange.
Kommentarer
annasofie - 2007-12-28 17:59:38 Kan man kun bruge nye kartofler?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider