mælk (rigtig gerne sur mælk)1 dl. mælk (rigtig gerne sur mælk)
1
æg1 æg
0.5
dl.
olie (gerne oliven)0.5 dl. olie (gerne oliven)
(2 dl. havregrød (2/3 vand + 1/3 havregryn - kan laves i mikrobølgeovnen)) (2 dl. havregrød (2/3 vand + 1/3 havregryn - kan laves i mikrobølgeovnen))
2
spsk.
honning2 spsk. honning
(solsikkekerner efter behov) (solsikkekerner efter behov)
(200 g. grahams mel) (200 g. grahams mel)
mel mel
salt salt
sukker sukker
mælk til pensling mælk til pensling
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt mælk, æg, olie, (havregrød), honning, (solsikkekerner), (grahams mel), mel indtil dejen kan æltes, ½ tsk. salt og 1 tsk. sukker.
Lad dejen hæve i en time. Del den ud i bolle-kugler. Husk de hæver en del! - det narre altid mig :D. Lad bollerne hæve i 20 min mere, evt. mens ovnen forvarmes til 180 grader varmluft. Pensel derefter bollerne med mælk - så får de en gylden overflade og drys dem evt. med solsikkekerner.
Lad dem være i ovnen til de er bagte og gyldne, det tager ca. 15 min.
Enjoy!
Tips:
Det i parentes kan udlades.
Hvis man vil, kan man tilføje revne gulerødder, men det ville jeg nok erstatte med havregrøden for at undgå alt for meget væde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(7 stemmer)
Opskriften er vist 5613 gange, og udskrevet 61 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider