Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Engelske scones

Engelske scones, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 22 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
700 g.hvedemel
100 g.(stuetempereret) smør
4.5 dl.skummetmælk, hvis federe brug sødmælk
150 g.flormelis
5 tsk.bagepulver
1 stk.vanillestang
1 tsk.salt (alt efter om det er fint eller groft)
 
 Smag efter behag:
 1. 80 g. god mørk chokolade (70%-86%)
 2. 80-100 g. rosiner
 3. 80-100 g. tørrede tranebær
 4. eller behold dem klassiske og lad diverse pålæg styre oplevelsen, så som nutella, pålægchokolade, marmelade eller en god klat smør!
 
 Pensling:
1 æg
1 dl.mælk (efter eget valg)
 
Opskrift:
1. Hvedemel og mælk hældes i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Skrab kornene ud af vanillestangen og bland kornene ind i lidt af det flormelis, der skal i blandingen (det gør at kornene fordeler sig og blive kraftigere i den færdige scone). Derefter tilsættes de resterende ingredienser og det blandes alt sammen godt sammen.
- Hvis du bruger chokolade, så sørg for at skære pladen ud i tern (så godt som muligt) helst med en savtakket brødkniv, så chokoladen ikke fræser afsted når du skærer i den. Rosiner eller tranebær hældes ganske enkelt i.
Brug evt. en røremaskine på lav hastighed. Dejen vil være blød og evt. lidt klistret.

2. Del dejen i to, da det er nemmere at arbejde med lidt ad gangen. Rul den første dej ud på bordet med en anelse mel, så dejen ikke sidder fast, til ca. 2 cm i tykkelse. Disse Scones stikkes ud med et glas på ca. 6-6,5 cm i diameter.

3. Lad dine scones hæve 10 min. under et viskestykke, mens ovnen varmer op.

4. Æg og mælk til pensling piskes godt, så der hverken er æg eller mælk at se. Blandingen pensles på dine scones - vær ikke sparsommelig :-)

Tips:

Bagetid: ca. 10 min. i en 250C grader varm ovn (varmluft 225C grader). De skal være let gyldne og gerne bløde.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (50 stemmer)

Opskriften er vist 22124 gange,
og udskrevet 374 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Susanne  -  2015-03-13 16:37:26
Hej. Har lige bagt ovenstående scores, for anden gang, men de hæver ikke, er stadig 2 cm tykke, når de kommer ud af ovnen, er der nogen der evt. ved hvorfor? På forhånd tak Susanne

  -  2013-03-02 20:01:49
Rigtig gode scones, men ret søde, man kan sagtens spare lidt på flormelisen.

polly  -  2012-03-18 20:48:52
Super lækre scones. Jeg beholdt dem klassiske, og de var en stor succes.