af blandet glutenfri kerner Feks hørfrø hirseflager solsikkekerner græskærkerner sesamfrø150 g. af blandet glutenfri kerner Feks hørfrø hirseflager solsikkekerner græskærkerner sesamfrø
25
g.
majsmel25 g. majsmel
2
dl.
kogt vand2 dl. kogt vand
25
g.
gær25 g. gær
2
dl.
lunken vand2 dl. lunken vand
2
dl.
rismælk2 dl. rismælk
1
spsk.
honning1 spsk. honning
3
tsk.
kulør 3 tsk. kulør
375
g.
glutenfri mel375 g. glutenfri mel
1
spsk.
HUSK1 spsk. HUSK
Opskrift:
Bland kernerne og tilsæt det kogende vand lad det stå i 20 minutter.
bland gær sammen med rismælken og vandet. tilsæt salt honning og kulør og rør godt. Det er en fordel at lade en maskine røre den. Tilsæt HUSK og rør det godt sammen.
Tilsæt de andre ingredienser og tilsæt kernerne.
Kom dejen i en lidt smurt form og lad det hæve til dobbelt størrelse ( dette tager ca 30 til 60 minutter, afhængig af varmen )
Sæt det ind midt i ovnen og lad det bage i 50 minutter ved 200 grader.
Når brødet er færdigt tages det ud af formen og pakket ind i et klæde.
Lad brødet køle af og nyd smagen af et knaldgodt rugbrød der smager af mere og ikke ser ret meget anderledes ud end det du køber i butikkerne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6912 gange, og udskrevet 79 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider