Gammeldags brun lagkage med smørcreme

Gammeldags brun lagkage med smørcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Mira

Indsendt :      Red:

Gammeldags brun lagkage med smørcreme, billede 4 Gammeldags brun lagkage med smørcreme, billede 1 Gammeldags brun lagkage med smørcreme, billede 2 Gammeldags brun lagkage med smørcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 tsk. Hjortetaksalt
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Smørcreme:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret til fingerlun.

Bland de tørre ingredienser godt sammen. Bland de tørre ingredienser med smeltede smør, æg og mælk. Blandes med håndmikser.

Dejen hældes i 4 lagkageforme 23 cm. i diameter. Bages i 10-12 min. ved 225 grader alm. ovn eller 200 grader C. varmluft.

Smørcremen:
Smør, flormelis og vaniljesukker røres lindt.

Når bundene er kolde, lægges 2 stk. sammen med smørcremen.

Kan overtrækkes med glasur og pyntes med et nip kakao.

Tips:

Trækker med fordele et par dage på køl. Serveres kold.

Der bliver 4 bunde ud af denne opskrift, men der bruges kun 2 til smørcremen i opskriften. De sidste 2 kan gemmes i fryseren til en anden dag eller du kan lave dobbelt portion smørcreme.

Bundene bliver lidt tykkere end købte lagkagebunde.


karakterer:
Opskriften er vist 92495 gange,
og udskrevet 1784 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24195 (5760 kcal)
KJ pr. Pers. 3024 (720 kcal)
Vægt ialt 1567 gram
Vægt pr. Pers. 195 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1543 KJ (367 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 52.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-05-21 11:55:46
På billedet har vi lavet 4 bunde ud af opskriften, brugt de lave lagkageforme som er omkring 23 cm. i diameter. de bliver lidt tykkere end de købte lagkagebunde. Men måske billedet snyder lidt her? men lagkagen bliver omkring 5 cm lagt sammen

Eva  -  2022-04-15 19:12:52
Vi har i dag forsøgt os med denne opskrift. Dejen skal hældes i 4 forme. Det gjorde vi. Bundene blev meget tynde, hvor billedet viser 2 tykke i den sammenlagte lagkage. De skulle vist kun være hældt i 2 forme ????

Anonym  -  2022-04-03 21:34:41
Mest kedelige kage ever, får den serveret hver eneste gang jeg besøger min svigerfamilie. Prøv med fyld af flødeskum og noget marmelade/frisk frugt i stedet.

Katrin  -  2014-12-28 10:39:12
Jeg fandt din opskrift slået op på en tysk Facebook side, den skal i hvert fald prøves, det bliver dog uden æg, mon det lykkes?

mette  -  2014-08-26 00:06:39
Lækker lækker kage :-)

mira  -  2011-12-23 13:57:51
det vil gøre mig glad vis i ville skrive en lille kommentar til kagen:-)

mm  -  2011-09-28 09:01:37
alle kan lide den her kage den er fantastisk

  -  2011-06-22 10:46:26
Mira du er squ god til det der !!! mener det !!