Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Semlorwrap

Semlorwrap, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Ret : -

Hovedingrediens : -

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Sverige

SverigeKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnede

Indsendt :


Semlorwrap, billede 4 Semlorwrap, billede 1 Semlorwrap, billede 2 Semlorwrap, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Wrap:
1 tsk.Kardemomme, stødt
50 g.smør
2 dl.Mælk
15 g.gær, frisk
45 g.sukker
1 knsp.Salt
300 g.hvedemel
 
 Fyld:
400 g.ren rå marcipan
1 dl.Piskefløde
 
 Flødeskum:
5 dl.Piskefløde
2 tsk.Vaniljesukker
 
Opskrift:
Wrap:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og opvarm til max. 37 grader C.

Smuldr gæren i dejskålen, hæld væsken over og rør indtil gæren er opløst. Bland kardemomme, sukker og salt i. Tilsæt det meste af melet, gem lidt til udrulning. Ælt dejen ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader C. alm. Ovn.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 lige store stykker som formes til boller. Lad dem hvile ca. 15 minutter tildækket.

Rul hver bolle ud til en tynd pandekage på et melet bord ca. 20 cm. I diameter Læg pandekagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel. Bages midt i ovnen i 3-4 minutter Lad dem afkøle mellem bagepapir så de forbliver bløde.
Vi bagte dem 2 og 2 og stablede dem med bagepapir imellem og lagde en bradepande omvendt over som låg. Kan efter afkøling opbevares i plasticpose.


Fyld:
Marcipanen rives på et rivejern og røres sammen med piskefløde til en jævn masse.

Flødeskum:
Piskefløden piskes til skum med vaniljesukkeret.


Servering:
Der lægges en stribe marcipanmasse på midten af pandekagerne, bagefter sprøjtes flødeskummet på hver side af marcipanmassen, dog ikke mere end at de stadig kan foldes til en wrap






karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 482 gange,
og udskrevet 8 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu