Semlorwrap
Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Sverige Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke fryseegnede Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Wrap:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og opvarm til max. 37 grader C. Smuldr gæren i dejskålen, hæld væsken over og rør indtil gæren er opløst. Bland kardemomme, sukker og salt i. Tilsæt det meste af melet, gem lidt til udrulning. Ælt dejen ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Tænd ovnen på 225 grader C. alm. Ovn. Tag dejen ud på et melet bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 lige store stykker som formes til boller. Lad dem hvile ca. 15 minutter tildækket. Rul hver bolle ud til en tynd pandekage på et melet bord ca. 20 cm. I diameter Læg pandekagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel. Bages midt i ovnen i 3-4 minutter Lad dem afkøle mellem bagepapir så de forbliver bløde. Vi bagte dem 2 og 2 og stablede dem med bagepapir imellem og lagde en bradepande omvendt over som låg. Kan efter afkøling opbevares i plasticpose. Fyld: Marcipanen rives på et rivejern og røres sammen med piskefløde til en jævn masse. Flødeskum: Piskefløden piskes til skum med vaniljesukkeret. Servering: Der lægges en stribe marcipanmasse på midten af pandekagerne, bagefter sprøjtes flødeskummet på hver side af marcipanmassen, dog ikke mere end at de stadig kan foldes til en wrap |
|
Opskriften er vist 4099 gange,
og udskrevet 70 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne