Kanelsnegle 13

Kanelsnegle 13, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
100 g.Smør
5 dl.Sødmælk
50 g.gær
1.5 dl.Sukker
0.5 tsk.Salt
2 tsk.Kardemomme, stødt
800 g.Hvedemel
 
 Fyld:
150 g.Smør
2 dl.Sukker
2 spsk.Kanel, stødt
 
 Pensling:
1 Æg
 
Opskrift:
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.

Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter.

Imens røres fyldet sammen.

Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.

Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter.

Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter.

De afkølede snegle overtrækkes med glasur.


Tips:

Tip: Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelsnegle

karakterer:
Opskriften er vist 7320 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

:)  -  2012-09-15 14:45:05
De smager super godt:) men vi endte med 57 i stedet for 40

Joacim Ipsen  -  2012-02-04 13:22:26
Til fyldet... halvt sukker halvt brun farin... og så lige en spsk. kagecreme i... ( gem evt lidt fra lagkagen i fryseren i en lille frysepose.. ) giver en ekstra god fast og klistret fyld...