Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vanilje kage

Vanilje kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : denlillekageelsker.

Indsendt :


Vanilje kage, billede 4 Vanilje kage, billede 1 Vanilje kage, billede 2 Vanilje kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bland æggene, sukkeret og det smeltede smør sammen, indtil sukkeret "smelter".
Hæld så melet, bagepulveret og vanilje sukkeret i, og bland det med mælken.

Bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 25 minutter.

- Drys evt. lidt kokos over, når kagen er bagt færdig.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (297 stemmer)

Opskriften er vist 335092 gange,
og udskrevet 1613 gange.


Energi:
KJ total 22760 (5419 kcal)
KJ pr. Pers. 1896 (451 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers. 128 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1478 KJ (352 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 42.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mig  -  2019-05-16 06:56:35
Jeg bagte kagen og den lignede og smagte som en scone


Til Alma  -  2018-09-30 13:07:02
Har du mon bagt kagen med varmluft ???


Alma  -  2018-09-15 08:18:14
Den er ok man kan også blande farve i kagen


Camilla  -  2018-09-12 17:26:16
Den fik 25 minutter, 200 grader - men, den var fuldstændigt flydende indeni, på trods af at den var sort udenpå. Den skal helt sikker have mindre grader i længere tid, da man ellers står med en sort kage med flydende indeni. Kagen har en god smag, men er selvfølgelig intet værd hvis den er rå indeni, øv.


Heidi  -  2018-08-19 19:41:13
Efter 25 minutter slukkede jeg ovnen og lod den hvile, da ovnen var kølet lidt af, stak jeg en kødmel i og den var stadig helt flydende midt på! Prøvede at redde den, ved at tænde ovnen på ny og give den lidt mere tid (udsigterne var ikke gode), og efter 30 minutter tog jeg den ud, da jeg ikke ønskede at den skulle blive helt sort (og den stod endda i bunden af ovnen). Efter at den var pyntet og den skulle til at spises, kunne jeg se den var helt faldet sammen ☹️ Spild af tid


cille   -  2018-05-04 14:39:16
den er rigtig god og den er god til lagkage jeg prvet selv og den blev faktis rigtig god så jeg mening fra en skala fra et til ti er nok 5 fordi vis du putter for meget vanilje kan smagen godt blive lidt kræftig men ellers smaer den rigtig godt


  -  2018-05-03 20:02:43
vaniljekagen ser rigtig god ud til at være god


Sure teenagers  -  2018-03-30 15:18:44
Hej kagen smager godt altså den del af den der er bagt, jeg lavede den med min veninde i en springform og efter 1 time og 30 minutter var den stadig mega rå og kunne ikke bruges. Hilsen de sur teenagers der brugte en hel dag på ingenting tak for intet :-( (Til 12 årige Emma ja den er sgu mega nem)


Malene  -  2017-12-29 20:45:05
hej, kan bruge opskriften til en rundkageform? skal bruge den imorgen :)


Thilde Brodersen  -  2017-12-29 14:52:48
Det er en super lækker kage den er mega god især med lidt mandler og Haselnøder og hvis man bruger brun bagepulver er den bare mums


Clara   -  2017-07-15 12:25:19
Man kunne putte lidt chokoladestykker i.


Marie  -  2017-03-20 06:28:48
Er den til en stor bradepande?


Liv  -  2017-02-16 23:01:22
hej er der nogen der ved om den kan bages i en springform og evt. om den bliver tør hvor lsng tid den skal bage osv.?


Emma 12 år  -  2017-02-12 11:30:18
Synes den er rigtig lækker har bagt den flere gange alle elsker den!


...  -  2017-02-04 23:49:14
Super god og nem opskrift - kagen er let og lækker i alt sin enkelthed - man kan selvfølgelig vælge at tilføje en form for "fyld", f.eks. æbler, nødder, chokolade eller hvad man føler for, men som "grunddej" er den nu også ganske god :) Klart ikke sidste gang jeg laver denne!


Kamilla   -  2017-01-29 07:39:21
Den er super god to lidt blå farve i ❤️


  -  2016-10-22 15:34:23
Den er en utrolig nem kage! - jeg hakkede lidt chokolade, og tog lidt kokos og blandede i den. Det gjorde den kun bedre! :) Lavede os en dejlig creme til toppen, som bestod af:Cremefraiche, Fløde (pisket til flødeskum) vaniljesukker og Flormelis. :)


  -  2016-09-24 21:14:47
Tja min mislykkede fuldstændig 😳😳😳😳 æv mon smørret skulle have været koldt?


Maria 13 år.   -  2016-07-03 12:54:42
Jeg kunne sagtens få den færdig op 25-30 minutter. Jeg puttede også chokolade i og lavede den i fire forskellige farver rød, blå, grøn og gul.


  -  2016-04-06 16:58:33
hvor mange personer er den til?


  -  2016-02-27 11:30:41
Super god kage, men den kan dog blive lidt kedelig hvis man spiser meget af den så derfor har jeg valgt at putte 150 gram mælkechokolade i, og det gjorde kun kagen meget bedre.


De Bage Glade Piger  -  2016-02-22 16:37:13
Vi syntes at kagen var rigtig god, men der var alt for meget dej, så vi valgte at lave cupcakes ved siden af. Da vi valgte den portion til 12 personer


  -  2016-02-19 12:17:46
bager den vær eneste dag


  -  2016-01-06 00:19:57
Rigtig god kage. :)


Kageelskeren  -  2015-06-09 19:42:31
Hvis man ganger opskriften med 2, passer det så med en alm. bradepande?:-)


...  -  2015-04-24 12:55:00
Rigtig god kage! Jeg skulle bage den i mere end en time før den også var bagt inden i..


Nadja  -  2015-04-15 13:43:39
Jeg kan slet ikke få den til at blive bagt på de 25 min :) Efter de 25 min. Var bagt og den stadig var flydende midtpå, har jeg tjekket med kødnål i midten hver tiende minut. Den fik 50 minutter sammenlagt og er færdig. Kagen smager helt fantastisk! Jeg smed hakket mørk chokolade i, 100 gram. Det giver en god dybde til den søde kage.


Maja Eskildsen   -  2015-03-30 14:35:40
Fleksibel kage! Bliver altid ramt af, at bytte alt muligt ud, så det passer med det, jeg har hjemme. Så 250 g mælk blev til 200 g skyr + 50 g vand Smør blev til rapsolie.... Og alligevel en rigtig dejlig kage 😊


Josefine  -  2015-02-13 12:27:58
Kan man bare den i springform?😊


  -  2015-01-04 18:19:52
den er også meget god vis man putter bolsjer i. den får lige et lille pift


Sandra  -  2014-11-15 11:28:08
Hold da op en vammel dej man kan jo slet ikke piske den


  -  2014-10-12 23:51:12
Den kage jeg lavede blev helt ødelagt fordi at jeg kun gav den 25 min, og så pyntede jeg den da jeg skulle til fest kagen var mega lækker gylden brun uden på men helt inde i midten var den desværre HELT rå😔 Men det kage der var bagt smagte meget godt😊


Bente  -  2014-02-28 15:46:24
Jeg bruger den tit som bund i en kage med flere lag (altså med creme i), det er den supergod til! Elsker den!


  -  2014-02-23 15:51:16
den er mega god!!!


Per  -  2013-06-04 15:18:42
På billedet har vi bagt kagen i en 23x33 cm bradepande.