Crema Catalana

Crema Catalana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rune Olsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.sukker
4 æggeblommer
1 Kanelstang
0.5 citron strimlet skal heraf
25 g.Maizena/majsstivelse
5 dl.mælk
 
Opskrift:
Pisk æggeblommerne med 150 g sukker i en gryde, til det skummer. Tilsæt kanelstang og citronskal og hæld mælken i.

Opvarm cremen under stadig omrøring, indtil den begynder at størkne. Den må ikke koge. Tag gryden af varmen, fjern kanelstangen og fordel cremen i 4 ildfaste dessertskåle. Lad det køle af og sæt skålene i køleskabet.

Drys resten af sukkeret over lige før servering. Sæt skålene i ovnen under en forvarmet grill, til sukkeret begynder at karamellisere.

Server retten straks.





karakterer:
Opskriften er vist 3206 gange,
og udskrevet 66 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-22 18:43:06
Maizene skal i efter at æggeblommer og sukker er pisket

  -   2016-12-31 14:25:34
Hvornår skal maizena i?