Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller

Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Jette1983

Indsendt :


Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller, billede 4 Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller, billede 1 Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller, billede 2 Grundopskrift på nemme, grove koldhævede boller, billede 3
Fotograf: Jette1983  

Ingredienser:
4 g.tørgær
1 spsk.sukker eller honning
 tsk.grov salt
3 spsk.olie
5-6 dl.vand
75 g.havregryn
150 g.kerner/frø
450 g.blandet mel
 


Opskrift:

Rør alle de tørre ingredienser sammen. 2.Tilsæt vand og olie.
Hvis der kun bruges frø tilsættes 5 dl vand, bruges der kerner tilsættes 6 dl vand - da kernerne suger en del væske under hævning.
Rør godt igennem. Dejen skal være klistret - lidt som tyk havregrød.
Skålen dækkes til og dejen sættes til hævning i køleskabet i mindst 10 timer.

Tænd ovnen på 250 grader (varmluft 225 grader)

Klat dejen ud på en bageplade med en ske dyppet i vand eller "form" bollerne med 2 skeer. Bag bollerne i ca. 12-16 minutter.

Er du i tvivl, om brødet er bagt færdigt? Tag en bolle og bank i bunden. Lyder det hult og er let brun - så er det færdigt!

Tips:

Forslag til mel-kerner/frø fordeling:
A)
150 gram hvedemel
150 gram hvid hvedemel
150 gram grahamsmel
150 gram græskarkerne.
Her bruges 5 dl vand.

B)
200 gram hvedemel
250 gram rugmel
150 knækkede rugkerner
Her bruges 6 dl vand

C)
200 gram hvedemel
250 gram fuldkornshvedemel
75 gramhørfrø
75 gram knækkede hvedekerner
Her bruges 5½ dl vand


Men der kan blandes frit - prøv dig frem :-)

Eksempelvis også: Græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner, 3kornsblanding, knækkede hvedekerner, knækkederugkerner m.m.

Forslag til mel: Hvedemel, grahamsmel, durum mel, fuldkornsmel, rugmel, majsmel, hvid hvede, speltmel m.m.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Koldhævede boller



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (46 stemmer)

Opskriften er vist 94278 gange,
og udskrevet 1278 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Astrid  -  2018-08-25 15:46:48
Jeg vil anbefale at varme ovnen op til 250 grader og så skrue ned til 225 grader, når bollerne er sat i ovnen.


Jiza  -  2018-04-07 08:10:58
De smager virklig godt! Men mine hævede nærmest ikke (de fik 10,5 time i køleskab). Nogle råd til hvordan jeg kan få dem mere luftige?


Ann   -  2016-05-24 09:08:02
Synes da 250 er voldsom. Tog dem ud efter 11 min fordi jeg opdagede de var ved at blive helt mørke :(


Bjarne  -  2015-05-15 09:55:05
Meget fin og nem opskrift, konen har godkendt opskriften (C) fik dog 17 minutter i min ovn


Frk. GK  -  2014-12-31 09:54:27
Ganske enkelt eminente! De er en succes - hver gang! TAK Jette1983 :-)


  -  2014-09-21 11:10:43
Skal de virelig hæve i 10timer??


Jette1983  -  2013-01-25 09:36:50
Jeanette: Du har puttet for meget vand i :-)


Jeanette  -  2012-10-15 15:39:35
mine blev meget flade, de havde en fin struktur med små lufthuller, men kunne godt have brugt at de var lidt højere. Er der nogen som har forslag til hvad der måske er gået gal for mig?


Helena  -  2012-09-26 09:55:40
Skal der stadig havregryn i hvis man ændrer på fordelingen af mel, frø og kerner?


Vibeke  -  2012-06-18 15:58:48
super lækre boller - også efter de har været frosset, kan absolut anbefales :)- ps. har brugt frisk gær, det går også helt fint ;).


Tina  -  2011-10-12 09:53:41
God opskrift. Jeg har aldrig før kunnet få klatboller til at lykkes, men de her blev lækre. :)


  -  2011-08-03 15:56:12
Tørgær: http://www.dk-kogebogen.dk/teknik/teknik-gaer.php 1 ps. (11,8 gr.) svarer til 1 pk. (50 gr.) alm. gær


Heidi=)  -  2011-07-12 16:03:01
Sikke en kanon opskrift. Har ledt efter sådan en. Man tømmer hvad man har i skabe og skuffer af frø/kerner og mel. Vejer det op og rører den sammen. Det er bare for nemt og så smager de bare super godt.


Lars  -  2011-06-13 00:32:36
De smager mega godt :) Hmm... Hjemme bag ;)