Laks med pimentsauce

Laks med pimentsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.laksefilet med skind
 
 Sauce:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 løg
1 spsk.olivenolie
0.5 dl.hvidvinseddike
2 dl.hvidvin
5 dl.piskefløde
 
 smør til stegning
 
Opskrift:
Start med pimentsaucen: Pil løget og skær det i skiver, befri den grønne peberfrugt for kerner og skær den i grove stykker.

Sauter løg og peber stykkerne i lidt olie, de må ikke tage farve. Kom vineddiken ved og lad den koge ind. Hvidvinen kommes i og lad den koge næsten ind. Kom piskefløden og lad den småkoge i 15 minutter.

Blend saucen og smag den til med salt og peber. Befri den røde peberfrugt for kerner og hak den groft. Den kommes i saucen lige inden serveringen. Laksen skæres i passende stykker, krydres med salt. Laksestykkerne lægges med skindsiden ned på en varm stegepande hvor smørret er gyldnet. Stykkerne steges, kun på den ene side, i ca. 10 min.

Server frisk pasta til. Pasta og sauce blandes og laksen lægges ovenpå

Claus foreslår at den laves med sprødt skind, så er fremgangsmåden:
Laksestykkerne lægges, således at skindsiden vender mod spækbrættet.

Laksen deles i 4 stykker. Skær laksefiletterne af skindet, skindsiden skal være helt fri for laksekød. Skær lakseskindet i strimler, rist den sprøde i olivenolie og drys dem med salt.

Pensl laksefiletterne med smeltet smør og læg dem på et ovnfast fad, krydr det med salt og steg dem i 8-10 minutter ved 150º, de skal være varme men ikke faste og hvide i kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 17036 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu