Chokoladebrød

Chokoladebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Steen45

Indsendt :



Ingredienser:
 smør til smøring af formen
450 g.hvedemel plus lidt til æltning
25 g.kakao
1 tsk.salt
25 g.gær
2 spsk.farin
1 spsk.majsolie
3 dl.lunkent vand
 smør som tilbehør
 
Opskrift:
sigt mel og kakao ned i en stor skål. Rør salt og sukker i. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med olien. Hæld blandingen over i melet og bland det til en dej.
Ælt dejen på et let melet bord i 5 min eller ælt den med en røremaskine med dejkroge. Læg dejen i en smurt skål og dæk den til og lad dejen hæve et lunt sted i en time eller indtil den har dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og form den til et brød. Læg det over i en smurt form (ca. 1½ liters form) og lad den hæve yderligere i 30 min.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 min, eller indtil det lyder hult, når man banker på det. Læg brødet på en rist og lad det køle helt af. Skær det i skiver og server det med smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 4534 gange,
og udskrevet 54 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2014-05-16 19:46:28
Jeg forstår ikke hvorfor en nikkelallergi venlig opskrift indeholder kakao. Den smule du skriver får jeg også udslet af.