Frugtlagkage (bradepande)

Frugtlagkage (bradepande), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 30 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Louise

Indsendt :      Red:

Frugtlagkage (bradepande), billede 4 Frugtlagkage (bradepande), billede 1 Frugtlagkage (bradepande), billede 2 Frugtlagkage (bradepande), billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
  Bund:
375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
6 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Bund:
Blødt smør, sukker og æggeblommer røres hvidt. Dernæst tilsæt resten til bunden, rør godt. Fordel i bradepande, som er smurt eller med bagepapir.

Marengs:
Æggehvide piskes hvidt og stift og sukker tilføres gradvis og til slut vaniljesukker

Marengs hældes over den ubagte dej + evt. 150 g. nødder

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.
Portionen passer til bradepande 40 x 40 cm.

Når kagen er kold kan creme påføres og til slut pyntes med frisk frugt f.eks. banan, kiwi, jordbær, ananas, mandarin, vindruer, brombær, osv.


karakterer:
Opskriften er vist 189860 gange,
og udskrevet 3196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (121 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 38557 (9180 kcal)
KJ pr. Pers. 1285 (306 kcal)
Vægt ialt 2616 gram
Vægt pr. Pers. 87 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1473 KJ (350 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 21.4 gram
Kulhydrat 37.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-08-06 20:58:23
Vil bestemt mener at fløden skal piskes til skum og så blandes med cremefraicehe

Jane  -  2022-07-27 09:43:23
Skal lave denne frugtkage - skal fløden piskes inden creme fraiche tilsættes, og piskes med?!?

  -  2019-05-11 12:37:39
Den er god

Pernille   -  2019-01-29 13:43:33
Husk at smøreret skal være blødt og ikke smeltet, så er dejen nemlig svær at få bagt...

M-L  -  2018-11-07 19:29:41
Smager fantastisk. Har prøvet en opskrift før også. Denne opskrift har dog en for tynd bund og for meget Marenges efter min bradepande str og min måske bare min smag ;-)

RV  -  2018-07-29 23:42:21
Det er en Bjørgunkage. Den fungerer endnu bedre med vaniljeis end med den der creme.

  -  2017-06-25 17:48:25
Forstår ikke...har fuldt opskriften nøje, men bunden er ikke bagt ... Øv .. Kagen er lige til skraldespanden 😱

  -  2017-06-03 15:58:41
Øv hældte marengs ovenpå den ubagte kage, som der står i opskriften! Har nu bagt dejen først i 20 minutter og så marengs på i 10 minutter. Nu er den perfekt 👍

Maria  -  2017-05-27 21:17:23
Måske ville det være en ide at tilføje opskriften, at kagen skal bages nederst i ovnen, for ikke at branke ovenpå

  -  2017-01-27 17:48:31
Efter at have bagt kagen i over en time er kagen ikke færdigbagt.

Soul  -  2016-09-01 21:22:46
Lækker lækker kage. STOOOOORT hit hos hele familien Den får klart 10 ud af 10 stjerner herfra

Dorte11  -  2012-04-04 09:55:34
Du skriver, kagen ikke er fryseegnet. Jeg har prøvet at fryse kagen, inden den blev pyntet med flødecreme og frugt, og vi kunne ikke smage nogen forringelse.