Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt laks med mandelfars

Indbagt laks med mandelfars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :




Ingredienser:
100 g.knoldselleri i tern
150 g.smuttede mandler
1 æg
1 bdt.basilikum
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Laks:
300 g.butterdej
700 g.lakseside
 æggehvide til pensling
 
 Sauce:
1 spsk.sennep ( evt. fiskesennep )
2 dl.fiskebouillon
2 dl.creme fraiche 38%
1/4 bakkekarse
 


Opskrift:

Mandelfars: Selleritern koges møre i letsaltet vand og dryppes af. Mandlerne blendes sammen med æg, selleri, basilikum og fløde, Smages derefter til med salt og peber.

Laks:
Butterdejen rulles ud i en stor firkant. Laksen skæres ud i lange tynde skiver. Fyldet lægges lagvis : laks - mandelfars - laks; på den ene halvdel af firkanten, og den anden halvdel foldes henover. Kanterne bukkes omkring fyldet, presses med en gaffel og pensles med æggehviderne, eller evt. mælk.

Laksen bages i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min. Sauce: Sennep og fiskefond ( evt. fiskebouillon ) koges sammen, og blendes med creme fraiche. Der smages til med salt og peber, og karsen vendes i.

Anretning:
Den indbagte laks skæres i pæne stykker, og serveres med saucen samt årstidens grøntsager og kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 17844 gange,
og udskrevet 648 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Irene  -  2013-04-14 17:30:41
Skøn ret! Fulgte opskriften og den er perfekt som den er :-)


Missrefsgaard  -  2011-12-17 10:19:25
meget lækker, kan ellers ikke lide selleri men det smagte super godt sammen med mandlerne. puttede også spinat i, det blev virkelig godt, det er ikke sidste gang jeg laver den opskrift når jeg får gæster!!!


lise  -  2008-10-08 19:33:15
Smager himmelsk. En rigtig gæsteret


Henning  -  0000-00-00 00:00:00
Super opskrift - jeg brugte sennep med provenceurter - rigtig god smag


Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Himmelsk opskrift. Mit køkken er blevet udråbt til byens bedste restaurant. Der er absolut intet i denne opskrift der skal ændres på.