Mandelfars:
Selleritern koges møre i letsaltet vand og dryppes af. Mandlerne blendes sammen med æg, selleri, basilikum og fløde, Smages derefter til med salt og peber.
Laks:
Butterdejen rulles ud i en stor firkant. Laksen skæres ud i lange tynde skiver. Fyldet lægges lagvis : laks - mandelfars - laks; på den ene halvdel af firkanten, og den anden halvdel foldes henover. Kanterne bukkes omkring fyldet, presses med en gaffel og pensles med æggehviderne, eller evt. mælk.
Laksen bages i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min.
Sauce: Sennep og fiskefond ( evt. fiskebouillon ) koges sammen, og blendes med creme fraiche. Der smages til med salt og peber, og karsen vendes i.
Anretning:
Den indbagte laks skæres i pæne stykker, og serveres med saucen samt årstidens grøntsager og kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(12 stemmer)
Opskriften er vist 18739 gange, og udskrevet 684 gange.
Kommentarer
Irene - 2013-04-14 17:30:41 Skøn ret! Fulgte opskriften og den er perfekt som den er :-)
Missrefsgaard - 2011-12-17 10:19:25 meget lækker, kan ellers ikke lide selleri men det smagte super godt sammen med mandlerne. puttede også spinat i, det blev virkelig godt, det er ikke sidste gang jeg laver den opskrift når jeg får gæster!!!
lise - 2008-10-08 19:33:15 Smager himmelsk. En rigtig gæsteret
Henning - 0000-00-00 00:00:00 Super opskrift - jeg brugte sennep med provenceurter - rigtig god smag
Grethe K - 0000-00-00 00:00:00 Himmelsk opskrift. Mit køkken er blevet udråbt til byens bedste restaurant. Der er absolut intet i denne opskrift der skal ændres på.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider