Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Limekage 02

Limekage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :




Ingredienser:
200 g.digestive-kiks (ca 15 kiks)
75 g.smeltet smør
1 spsk.sukker
0.25 stødt kanel eller kardemomme
6 æggeblommer
185 g.sukker
2 dl.limesaft (ca to små lime)
1 spsk.revet limeskal
4 æggehvider
 


Opskrift:

Bund:
Smelt smørret ved lav varme.
Knus kiksene, kom dem i en skål og bland dem med smeltet smør, sukker og kanel/kardemomme.
Kom bagepapir i en springform og tryk kiksekrummerne godt sammen i bunden og lidt op af kanten.
Bag bunden i 12 minutter på 175 grader C. alm. ovn.

Creme:
Rør æggeblommer sammen med 125 g sukker og limesaft i en skål, som kan tåle varme.
Opvarm en gryde med vand, sæt skålen over den og opvarm massen under konstant piskning, til cremen bliver tyk i konsistensen. (Det tager ca 5 minutter.)
Tag cremen af varmen og rør limeskal i den.
Pisk æggehvider og 60 g sukker stive til marengs og vend marengsen forsigtigt sammen med limecremen.
Fordel cremen på den bagte bund og bag kagen i 15 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.
Afkøl kagen og sæt den i fryseren i to timer.
Tag limekagen ud af fryseren mindst ½ time før servering.
Drys kagen med lidt revet limeskal.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6194 gange,
og udskrevet 62 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-10-26 12:57:49
jeg syntes flg var misvisende: 2 dl limesaft (ca to små lime) jeg brugte 6 limefrugter, for at få 2 dl lime og kagen smager så rigtig meget af lime, men på en god måde.. Samtidig var cremen ikke mulig at få tyk, men den blev dog lidt tykkere i vandbaddet, men slet ikke creme-tyk..


Nadja  -  2012-03-05 09:04:48
En super nem og lækker kage! Meget praktisk at den kan opbevares på frys indtil den skal bruges. Der er kun ros hver gang jeg laver den :o)