Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.
Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker med en elpisker, til det er hvidt og luftigt.
Rør æggene i dejen et ad gangen.
Bland kakao med hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen og rør godt rundt.
Hak chokoladen fint og vend den i dejen.
Hæld dejen i et smurt lille form.
Bag den i 40-45 minutter.
Når kagen er kølet af, blandes flormelis og vand til glasur, som smørres over.
Drys kokos over glasuren.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 25554 gange, og udskrevet 200 gange.
Energi:
KJ total 17490 (4164 kcal)
KJ pr. Portion 17490 (4164 kcal)
Vægt ialt 1119 gram
Vægt pr. Portion 1119 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1562 KJ (371 kcal) Protein 5.5 gram Fedt 17.7 gram Kulhydrat 48.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2014-03-26 10:53:47 Vi har bagt kagen på billedet i en 1.35 l. sandkageform
- 2011-12-08 22:39:30 hvor mange personer er der til ?
Peter Romer - 2011-10-28 13:05:15 Virkelig lækker opskrift. har længe ledt efter en rigtig god én, og her var den. Høj, lidt luftig kage.
Mine ændringer: 50 minutter istedet for 45.
Brug ikke mere end de 100 g. choikolade, så bliver den ihvetfald ret kraftig i smagen. 75 g. kan faktisk gøre det OK.
vh peter
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider