| |
|
Frisk forårskage
Frisk forårskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
250 | g. | hvedemel250 g. hvedemel | 125 | g. | smør125 g. smør | 1 | tsk. | vanillesukker1 tsk. vanillesukker | 4 | | æg4 æg | 200 | g. | sukker200 g. sukker | 2 | | lime revet skal heraf2 lime revet skal heraf | 2.5 | tsk. | bagepulver2.5 tsk. bagepulver | 1 | dl. | mælk1 dl. mælk | 100 | g. | hvid chokolade100 g. hvid chokolade | 50 | g. | grofthakkede hasselnødder.50 g. grofthakkede hasselnødder. | | | | | | Limelage: Limelage: | 2 | | lime saft heraf2 lime saft heraf | 50 | g. | sukker50 g. sukker | | | | | | Topping: Topping: | 200 | g. | flødeost naturel200 g. flødeost naturel | 50 | g. | flormelis50 g. flormelis | 1 | | lime saft og reven skal heraf 1 lime saft og reven skal heraf | | | |
| |
smelt smørret og lad det køle af.
pisk æg sukker og vanilliesukker skummende. rør smørret og derefter limeskallen i. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælk.
hak chokolade og hasselnøddekærner groft, vend det i dejen og hæld den i et ildfast fad eller springform.
Bagetid: ca 40-45 min.ved 180 (varmluft 170)
mens kagen bager, koges indgredienserne til limelagen sammen i 2-3 min.
lad kagen afkøle i 10 min. og hæld limelagen over.
Topping:
Rør alle indgredienserne til toppingen sammen så den er blød, og fordel den over den kolde kage.
|
|
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 7499 gange, og udskrevet 107 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Stine - 2018-03-23 14:05:26 Kan man bruge noget andet i den end hasselnøddekerner? Fx mandler?
Min kæreste kan ikke tåle hasselnødder.
|
|