Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Belgiske vafler fra Liége

Belgiske vafler fra Liége, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Bonnik

Indsendt :





Ingredienser:
500 g.mel
2 dl.mælk
50 g.gær
2 æg
1 æggeblomme
1 knsp.salt
1 tsk.vanillesukker
250 g.blød smør
250 g.perlesukker
 


Opskrift:

Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses i mælken.
Alt undtagen smør og perlesukker blandes til en dej og hviles i 30 minutter.
Tilsæt så smør og tilsidst perlesukker - En røremaskine eller en elpisker med dejkroge kan her varmt anbefales.
Del dejen i 100 grams klumper og hviles yderligere 15 minutter.
Bages i en forvarmet Bruxelles-Vaffeljern (2 store rektangler) i ca. 3 minutter.

Tips:

Serveres med flødeskum, is og/eller chokoladesauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (14 stemmer)

Opskriften er vist 22314 gange,
og udskrevet 278 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thomas  -  2018-10-09 11:07:37
Det rigtige belgiske perlesukker kan købes gennem en vaffelbager fra Aarhus. Han kan findes her: www.facebook.com/liegevaffel/ Han har lukket sin butik, men sælger stadig sukkeret.


sandra  -  2015-11-03 12:24:21
Jeg brugte en blanding af kandis og sukkerknalder (det var en rest vi havde fra en fest) de fik en tur med kødhammeren (viskestykket de var i, gik i stykker af behandlingen)men det virkede fint. Vi har prøvet at fryse dem, to og to og efterfølgende varmet dem i ovnen 200 grader varm luft i ca. 5 minutter, de skal være bløde når de kommer ud, og sukkeret skal være smeltet en smule, men det virker og de er stadig gode:)


Alice  -  2014-09-30 10:06:14
Kan man mon bruge lethakket sukkerknalder?


Bonnik  -  2012-05-20 10:00:52
Man kan fryse de færdige vafler og varme dem op senere i ovnen. Det er rigtigt at hvis det skal være helt korrekt skal man bruge den type sukker som Erik H. nævner, men man kan godt bruge perlesukker som alternativ. De bliver så ikke helt så karamelliseret.


Christina C.  -  2012-04-16 15:16:06
Erik H. I hvilken butik kan man købe den slags sukker? Jeg kan kun finde alm perlesukker fra Dansukker :(


Susan  -  2012-03-22 16:21:21
Kan man fryse dej klumperne og så bruge dem frosne en anden gang? Ligesom de gør i butikkerne? :)


Erik H.  -  2011-11-30 21:49:11
Jævnfør opskriften så er oprindelses stedet Liége i Belgien. Det anførte perlesukker er en særlig Belgisk grov kvalitet, hvilket har betydning for at opnå den eftertraktede karemeliserede overflade! Jeg anvender" Parelkorrel suiker - sucre "Grain perlé" God fornøjelse - hej!


Bonnik  -  2011-08-20 16:54:54
Aldi har en gang imellem tilbud på de rektangulære vaffeljern, så hold øje med deres tilbudsavis. Ellers kan de findes i en online butik hvis man søger efter "vaffeljern til belgiske vafler"