Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning

Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning, billede 4 Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning, billede 1 Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning, billede 2 Vol-au-vent med kalvebrissel og champignon stuvning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Kalvebrissel
 
 Court bouillon:
5 dl.Vand
1 dl.Eddike
1 Gulerod
1 Løg
3 Laurbær
20 Sort peberkorn hele
 Salt
 
 Stuvning:
250 g.Champignon
25 g.smør
2.5 dl.Piskefløde
1 tsk.citronsaft
1 dl.Hollandaise
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
 Vol-au-vent:
450 g.butterdej, frost
1 æg
 hvedemel
 
Opskrift:
Brislerne skylles og udvandes i rigeligt vand i 3-4 timer, vandet skiftes et par gange. Blancheres i spilkogende vand 3-4 min Tages op og afkøles evt. i koldt vand indtil du kan holde ved dem. Hvorefter åre og hinder pilles af ”flåes”

Court bouillon:
Alle ingredienserne til Court bouillon koges op. Brislerne koges møre i bouillonen ca. 20 min Køles af i bouillonen Kan med fordel koges dagen før.

Stuvning:
Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen. De ristes i smørret. Tilsæt citronsaft og piskefløde og kog det op. Jævnes med smørbolle til en tilpas tykkelse stuvning. Til slut tilsættes de kogte kalvebrisler som er skåret i mindre tern samt hollandaise.

Stuvningen fyldes i de bagte Vol-au-vent og serveres varme/lune.


Vol-au-vent:
Vi bruger butterdejsplader fra frost og lader dem tø op inden brug.

Butterdejen rulles let ud på et melstrøet bord og lidt mel over også, så at der kan stikkes 2 cirkler ud på 10 cm. i diameter (20x10 cm) 1 butterdejsplade pr. person.

Den ene cirkel stikkes midten ud med en udstikker på 7 cm, så at du får en lille cirkel og en ring.

Butterdejen børste fri for overskydende hvedemel og den store cirkel pensles med sammenpisket æg, ringen lægges over og pensles også med æg, den sidste lille cirkel kan også pensles med æg og bages med som en slags låg, dog mest til pynt.

Butterdejen sættes på bagepapir og bages på midterste rille i en 220 grader C. alm ovn, forvarmet, ca. 12 minutter til den er pæn gyldne.

Når de tages ud af ovnen, kan der være nogle som er hævet skævt, de kan evt. trykkes lidt ned så de er ens i højden, bare lige det som er for højt. Midten af Vol-au-vent trykkes ned så at der bliver plads til fyld.






karakterer:
Opskriften er vist 2870 gange,
og udskrevet 45 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu