Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt laks med citronsauce

Kogt laks med citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Kogt laks med citronsauce, billede 4 Kogt laks med citronsauce, billede 1 Kogt laks med citronsauce, billede 2 Kogt laks med citronsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
  Kogelage:
7.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Citronsauce:
Kogevand
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde, fiskegryde eller sauterepande. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkorn og salt.

Skær gerne laksefileten i portionsstykker og læg dem i kogelagen, og bring herefter lagen i kog. Kog fisken ca. 10 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål, og gem den til saucen.

Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand.

Lav citronsaucen ved at presse citronen til saft. Bland ca 5 dl. kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af citrussaften i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citrussaften.

Kog de fine ærter efter anvisning på pakken.

Server laksen med kartofler, citronsaucen og de lune ærter til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 120105 gange,
og udskrevet 2683 gange.


Energi:
KJ total 12361 (2943 kcal)
KJ pr. Pers. 3090 (735 kcal)
Vægt ialt 3390 gram
Vægt pr. Pers. 847 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 364 KJ (86 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-09-06 10:06:19
I stedet for kartofler til , så prøv at kog noget frisk pasta, lidt fløde i sovsen , og hæld sovsen over og del laksen i mindre stykker og kom det hele i en stor skål . og server (: Så har du laks og pasta i fløde-citronsovs MUMS!


Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Istedet for kartofler kan man prøve med frisk pasta, smager også kanon!


Kirsten Petersen  -  0000-00-00 00:00:00
Meget god opskrift... Smager godt en sommeraften, men prøv i stedet for laurbærblade, at bruge lidt frisk bacilikum.... det er kanon


Martin poulsen  -  0000-00-00 00:00:00
Meget god men prøv i stedet for æter bønner......