Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydret Brød

Krydret Brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Steen Lysdal

Indsendt :


Krydret Brød, billede 4 Krydret Brød, billede 1 Krydret Brød, billede 2 Krydret Brød, billede 3
Fotograf: steen lysdal  

Ingredienser:
4 spsk.finthakkede løg
1 spsk.smør
50 g.gær
2 spsk.smør eller olie
3 dl.vand
2 tsk.salt
3 tsk.sukker
2 spsk.frysetørret dild eller 5 spskf. fintklippet frisk dild
 400 til 500g hvedemel
 
 pynt:
 æggehvide
 


Opskrift:

Først letbrunes det hakket løg i smøret og afsvales.
Dernæst smulderes gæren ud i skål, og heri lunken vand, smør eller olie, salt, sukker, dild, de letbrunede løg. og til sidst røres melet i lidt efter lidt.
Rør med en ske og ælt dejen ude på bordet til en blød ensartet dej, der stilles til på hævning et lunt sted i 35 min.Dæk dejen til med et bagestykke.
Dejen æltes om, og dejen lægges i en oliesmurt form på 1½ liter.
Brødet efter hæver i ca 30 min. pensles med æggehvide og bages på den nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 45 min.
Brødet tages ud af formen 5 min. før og bages uden for formen for at få en sprød og god skorpe. god med smør,ost, eller pølse.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 9722 gange,
og udskrevet 70 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne  -  2011-07-07 15:54:15
Det er et dejligt brød, rigtigt godt til div. slags pålæg.


steen lysdal  -  2011-05-19 08:11:05
Brødet bliver bedst med smør, det bliver løs og med olie.