Lakseruller med safransauce

Lakseruller med safransauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiverskråtskåret fersk laksefilet á ca. 100 g
200 g.Savoykål eller kinakål
 
 Fiskefars:
400 g.torsk- eller sejfilet
1 lilleløg
3 spsk.majsstivelse
1 æg
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.hvid peber
1.25 dl.letmælk
 
 sauce:
50 g.valnødder
2 skalotteløg
15 g.smør
 safran
 salt
 peber
2 dl.hvidvin
2 dl.fiskebouillon
2 dl.fløde
2 spsk.hvedemel
 
 Tilbehør.
240 g.ris
400 g.fine ærter (frosne)
 
Opskrift:
Giv savoykålbladene (eller kinakålbladeene) et opkog i letsaltet vand, afkøl dem, og læg dem oven på lakseskiverne.

Lav fiskefarsen ved at skære fiskefileten i mindre stykker, og skær løget i kvarte. Blend fisk og løg kortvarigt i en blender eller foodprocessor, til kødet er findelt. Tilsæt majsstivelse, æg, salt og hvid pebr, og blend videre, mens mælken hældes i, til konsistensen er passende.

Læg farsen som en "pølse" på lakseskiverne med savoykål. Rul lakseskiverne sammen om fiskefarsen, pak dem ind i bagepapir, og læg pakkerne i et ildfast fad. Hæld vand i bradepanden, og stil fadet i vandbad i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Kog risene efter anvisning på pakken. Lav imens sovsen ved at hakke valnødderne groft. Hak løgene fint, og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt valnødder, knust safran, hvidvin og fiskebouillon, og lad saucen koge igennem. Rør en jævning af fløde og hvedemel, og hæld jævningen i saucen. Kog saucen nogle minutter, og smag til med salt og peber.

Kog ærterne efter anvisningen på pakken. Skær fiskerullerne i tykke skiver på ca. 3 cm, og servér saucen, ærter og ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 10637 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu